17:09:25 21.02.2024
Stiri

Victor Chirilă, candidatul AGREAT pentru funcția de AMBASADOR la R. Moldova la București

Actualitate 20.10.2021 15:54 Vizualizări1949 Autor: Ziarul National
Victor Chirilă, candidatul AGREAT pentru funcția de AMBASADOR la R. Moldova la București


Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a acceptat astăzi candidatura lui Victor Chirilă pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în România.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de director executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019, Victor Chiliră a fost președinte al aceleiași asociații.

De asemenea, diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova. Acesta a exercitat și funcția de consilier la Ambasada R. Moldova în Statele Unite ale Americii.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, declara că la București va fi numit un ambasador foarte respectat. „Pot să vă spun că la București s-a solicitat cineva care este foarte respectat, foarte capabil, foarte eficient și care va promova interesele R. Moldova și parteneriatul cu România cu brio.
Eu personal sunt foarte-foarte onorat că această persoană a acceptat această ofertă și mă simt încrezător că vom avansa foarte repede în realizarea obiectivelor pe care le punem noi în relația cu România”, spunea anterior Nicu Popescu, cu referire la Victor Chirilă.

Ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele R. Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md