00:25:26 12.08.2022
Stiri

DOC // Ambasadorul R. Moldova la București, REPLICĂ DEMNĂ pentru Ambasada Federației Ruse în România: „Nu am avut niciodată un război civil în R. Moldova. PUNCT!”

Actualitate 14.01.2022 13:29 Vizualizări4022 Autor: Ziarul National
DOC // Ambasadorul R. Moldova la București, REPLICĂ DEMNĂ pentru Ambasada Federației Ruse în România: „Nu am avut niciodată un război civil în R. Moldova. PUNCT!”


Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă, l-a pus la punct pe omologul său de la Ambasada Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, după ce aceasta, prin intermediul unei postări pe Facebook, a pretinsă că, în 1991-1992, Rusia ar fi oprit „un război civil” în R. Moldova.

Potrivit lui Victor Chirilă, conflictul armat de pe Nistru a nu fost un „război civil”.

„Nu am avut niciodată un război civil în R. Moldova. Punct”, a scris Ambasadorul Chirilă pe Facebook.

Pentru a împrospăta memoria diplomaților ruși de la Ambasada Federației Ruse la București, Victor Chirilă a publicat Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul Ilaşcu şi alţii versus Moldova şi Rusia, din 8 iulie 2004: „Cei care au îndoieli sunt rugați să consulte Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul Ilaşcu și alții v. Moldova și Rusia”. Această decizie demonstrează că, de fapt, Rusia se face vinovată de războiul moldo-rus de pe Nistru din anul 1992.

Și fostul Ambasador al R. Moldova în România, Mihai Gribincea, a venit cu o replică la adresa Ambasadei Federației Ruse la București.

„Ambasada Federației Ruse în România a publicat pe 13 ianuarie o listă cu „faptele ei de arme” și ale SUA, dezinformând opinia publică. Printre acestea și faptul că: „În Republica Moldova, Rusia a oprit războiul civil”.

Citește și: Conflict deschis între Ambasadele SUA și Rusiei la București pe tema RĂZBOAIELOR. După ce au fost acuzați că au INVADAT R. Moldova în 1991-1992, iar apoi nu au mai plecat, rușii ripostează: „În R. Moldova Rusia a oprit războiul civil”

Impertinența Moscovei nu are margini. Au fost publicate sute de documente, care demonstrează neîndoielnic că separatismul transnistrean, de rând cu cel al găgăuzilor din sudul R. Moldova, a fost orchestrat de Moscova. Scopul acestor acțiuni a fost, inițual, forțarea rămânerii R. Moldova într-o nouă uniune statală, iar mai târziu crearea în stânga Nistrului a unei regiuni separatiste, ce ar găzdui trupe rusești și care ar împiedica o posibilă Unire a R. Moldova cu România. Au fost publicate, de asemenea, suficiente dovezi care demonstrează că implicarea trupelor Armatei a 14-a ruse în acțiunile militare de pe Nistru, fuziunea acestora cu trupele separatiste au transformat conflictul, care în aparență era unul dintre Chișinău și separatiștii de la Tiraspol, într-un război moldo-rus. Și, după toate acestea, Moscova ne spune că a oprit un război civil în Moldova”, a precizat diplomatul într-o postare pe Facebook.

De menționat că Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Ambasada Federației Ruse la București s-au angajat într-o „confruntare” pe rețelele de socializare cu privire la conflictele militare la care Armatele celor două state rivale au participat. Americanii au denunțat agresiunile Federației Ruse în regiune, amintind de intervenții militare în urma cărora rușii au „uitat” să mai plece. Americanii au pomenit și de R. Moldova. „Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 ... și nu a mai plecat”, a scris Ambasada SUA la București.

Postarea americanilor a dus la o reacție rapidă a Ambasadei Federației Ruse în România. Rușii explică faptul că trupele ruse nu au invadat ci, de fapt, au pacificat oprind conflicte civile în regiune, inclusiv în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 14.01.2022 15:10

Ambasadori distinsi, cu verticalitate si corectitudine, mesageri ai adevarului!

TUN 14.01.2022 18:31

Cu o floare nu se face PRIMAVERA, zicea nea Vasile de sfantul Vasile. Asteptam si alte flori.

TUN 14.01.2022 18:33

Cu o floare nu se face PRIMAVERA, zicea nea Vasile de sfantul Vasile. Asteptam si alte flori.

Miticu Mitica 15.01.2022 11:37

Orice atac impotriva Ucrainei inseamna replica acesteia in Transnistria concomitent cu cererea puterii de la Chisinau de adapostire in spatiun NATO adica UNIREA !!! Mai tarziu, la schimb RM din formatul unirii va primi la schimb cu Transnistria sau Bucovina si Herta sau Bugeacul. Ideal ar fi Bugeacul, dar am indoieli mari ca va fi asa. Dar, de asemeni, trupe paramilitare (polonezi, romani, si alte tari UE inclusiv ceva unguri ce isi doresc sa recupereze Transcarpatia) se vor desfasura pe teritoriul Ucrainei si vor hartui non stop ocupantul. In BUGEAC s-a stabilit in cadrul NATO se va desfasura o forta comuna NATO printre care Romani, Bulgari, Turci, Americani, Englezi, Francezi, Ceva Canadieni si Australieni....de la gurile dunarii pana la Nistru , alaturi de trupe ucrainiene. Tota arsenalul din Transnistria va cadea in mainile trupelor Ucrainiene. Daca Rusia va interveni pe calea aerului, tehnica de doborare sol-aer asteapta in stoc tampon sa ajunga in Ucaina cadou !!!! Apoi evident , elemente de destabilizare se vor infiltra in Kazahstan, Nagorno, Georgia, dar si Siria, si cu siguranta si in Tadjikistan si Uzbzkistan care dupa discutii NATO vor intra sub protectie turcofona , TURCIA alaturi de care va fi creat spatiul comun Turcofon. Concomitent Franta alaturi de Germania va intra in mare putere in AFrica unde sunt Wagnerul : Mali , Libia samd. In aceasi secunda noi tari din Balcani vor cere adeziune NATO. Rusia se poate alege doar cu teritorii pana la Nipru si pierde in schimb toata influenta pe care o mai are in Asia Centrala, Balcani, Africa si Siria. Fiind hartuita pe toate planurile nu va mai avea nici o putere sa reziste la Venezuela care va fi luata in 48 ore de trupe a unei coalitii din America Centrala cu ajutor americano canadian. Cuba este repartizata acelorasi trupe...CE CREDETI ? VA ATACA RUSIA UCRAINA ?

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md