17:05:59 19.01.2018
Stiri

Veteranii din R. Moldova solicită Parlamentului să preia controlul asupra Armatei Naționale și să-i ia lui Dodon funcția de Comandant suprem al forțelor armate

Politică 12.09.2017 11:25 Vizualizări8923 Autor: Ziarul National
Veteranii din R. Moldova solicită Parlamentului să preia controlul asupra Armatei Naționale și să-i ia lui Dodon funcția de Comandant suprem al forțelor armate

Uniunea Națională a Veteranilor de Război pentru Independența R. Moldova îi solicită Parlamentului să modifice legislația, astfel încă șeful statului Igor Dodon să rămână fără calitatea de Comandant suprem al forțelor armate și să elimine controlul președintelui asupra instituțiilor de drept din R. Moldova.

Fostul deputat și viceministru al Apărării, Alexandru Cimbriciuc, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că Igor Dodon reprezintă interesele Federației Ruse în R. Moldova, iar prin acțiunile prin care le întreprinde, „scade moralul Armatei Naționale” și ar exista riscul repetării în R. Moldova a scenariilor din Donbas, Luhansk și Crimeea.

„Într-un satat parlamentar există control parlamentar la instituțiile de forță. Președintele să aibă doar un rol simbolic de a acorda distincții. Dodon trebuie să fie penalizat prin fortificarea controlului parlamentar asupra Armatei Naționale”, a spus Cimbriciuc.


Menționăm că Igor Dodon nu a permis militarilor din R. Moldova să participe la un stagiu de pregătire, săptămâna trecută, în Ucraina și a anulat o decizie a Guvernului în acest sens. Militarii au ajuns, totuși, în statul vecin, iar Dodon a anunțat că-i va retrograda pe militarii care nu i-au îndeplinit ordinele în calitate de Comandant suprem al Armatei.

Un alte veteran de război, Mihai Balan, a adăugat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că scopul lui Dodon este „de a destabiliza situația din R. Moldova”, iar veteranii care au luptat pentru independența statului „nu vor permite acest lucru”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Oleg 12.09.2017 11:42

Oameni vor ca mudacul asta sa dispara din functiile care e are !!

Mihai 12.09.2017 12:01

Dodon chiar trebuie pus la punct, in caz contrar el si in continuare va incurca activitatea legislativului, a guvernarii si a altor institutii.

Iulian 12.09.2017 12:40

Dodon si asa are prea multe atributii de reuseste sa faca atitea probleme. Nu-mi pare o idee prea buna, Moldova numai a fost scoasa de sub influienta Kremlinului, asta ar insemna sa revenim in zona de influienta a RUsiei. Nu-i corect ca armata sa ajunga in miinele unui politician pro-rus ca DOdon.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md