22:18:20 17.04.2024
Stiri

Unul dintre cei mai informați oameni din Rusia, DEZVĂLUIRI senzaționale despre PLANUL „elitelor” rusești privind înlăturarea lui Putin. Cine conduce aceste GRUPĂRI și pe cine promovează în calitate de PREȘEDINTE și prim-ministru

Actualitate 21.06.2022 12:15 Vizualizări8897 Autor: Ziarul National
Unul dintre cei mai informați oameni din Rusia, DEZVĂLUIRI senzaționale despre PLANUL „elitelor” rusești privind înlăturarea lui Putin. Cine conduce aceste GRUPĂRI și pe cine promovează în calitate de PREȘEDINTE și prim-ministru


Rusia „nu va mai fi condusă” peste câteva luni de Vladimir Putin, iar de acest lucru ar fi conștient și actualul lider de la Kremlin. Două grupări ar fi început acum câteva săptămâni lupta pentru putere și chiar ar fi desemnat deja candidații pentru funcția de președinte și prim-ministru al Rusiei. Dezvăluirile au fost făcute politologul, istoricul, ex-profesorul MGIMO Valeri Solovei, pe canalul său de Youtube.

„Operațiunea” de înlăturare a lui Putin se va finaliza la sfârșitul toamnei - începutul iernii 2022, a precizat Solovei.

„La finele toamnei, începutul iernii, va avea loc tranziția puterii politice într-o nouă configurație. E vorba despre schimbarea lui Vladimir Putin. Astfel, agenda de politică internă va fi mai importantă pentru Kremlin, iar „operațiunea specială” falimentară e un impediment în identificarea unor soluții politice. Nu putem să nu pomenim despre luarea de cuvânt al lui Putin la Forumul economic de la Sankt Petersburg. Deja nu-l mai putem lua în serios pe Putin. Mi-am amintit de un banc despre Brejnev. Acesta a vorbit trei ore la congres al Partidului Comuniștilor, la care au participat și delegații străine. Aceștia au aplaudat furtunos la final. Traducătorul a spus o propoziție la începutul discursului și una la final. Rușii l-au întrebat cum a putut să rezume în două fraze un discurs de trei ore. Le-am spus la început că Brejnev a început să vorbească (boltati n.r.) și la final i-am informat că acesta a terminat discursul și trebuie aplaudat furtunos. Același lucru s-a întâmplat și cu Putin la Forumul economic internațional, pe care e greu să-l numim internațional. Probabil toți au văzut fețele de lup ale celor prezenți, în special ale oamenilor de afaceri.

Acum vă voi vorbi despre informația senzațională. De la începutul intervenției militare în Ucraina s-a tot vorbit că elitele pun ceva la cale împotriva lui Putin, doar că totul s-a rezumat la niște zvonuri. Dar acum aceste presupuneri încep să fie puse în aplicare. Da, acum a început formarea unei coaliții, eu aș spune o coaliție „anticekistă” (împotriva spionilor n.r.), o coaliție anti-Patrușev (Nicolai Patrușev, fost șef al FSB și actual secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse n.r.) mai bine zis”, a menționat Solovei.

Politologul, unul dintre cei mai informați oameni din Rusia, a spus și cine conduce coaliția „anticekistă”.

„Veți auzi în premieră cine conduce această coaliție. Țin să subliniez că nu e vorba de speculații. Deci, e vorba de Roman Abramovici, Anatoli Ciubais, Vladimir Potanin și Oleg Deripaska. Apropo, dacă o să revedeți discursul lui Putin de la forumul de la Sankt Petersburg, nu neapărat discursul, dar cum intră în sală… Deci, toți îl aplaudă în afară de Oleg Deripaska. Acesta demonstrativ răsfoiește documentele dintr-o mapă pe care o avea în mâini. Iar unde este Deripaska, este și „familia Elțin”, care l-a făcut pe Putin președinte.

De ce spun că această coaliție este anti-Patrușev? Pentru că e secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate și unul dintre cei mai influenți oameni din Rusia. Acesta încearcă să facă lobby pentru fiul său Dmitri, care acum e ministrul Agriculturii, să devină succesorul lui Putin. Această idee este primită cu reticență nu doar de oligarhi, dar și de o serie de grupări din organele de forță. Deocamdată nu e o divizare în sensul adevărat al cuvântului”, a precizat Solovei.

În același context, coaliția oligarhilor ar fi împotrivă ca puterea în Rusia să fie deținută de reprezentanții structurilor de forță.

„Dacă admitem că Dmitri Patrușev devine succesorul lui Putin, atunci e clar cine va conduce din culise Rusia. Aceiași reprezentanți ai structurilor de forță, în frunte cu tatăl său. Deci, lupta a început. Cei patru oligarhi, bineînțeles, au o mulțime de aliați și deja au desemnat succesorul lui Putin. Da, ei îl văd pe ministrul Finanțelor, Anton Siluanov, în calitate de președinte al Federației Ruse și guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, în calitate de prim-ministru.

Asistăm la o luptă între elitele din rândul civililor și cele ale reprezentanților organelor de forță. Probabil niciodată nu a fost o asemenea luptă. Lupta pentru „Rusia lui Putin” a început deja. Această luptă a început în ultimele săptămâni. Lupta aceasta se va intensifica, pentru că acești oameni care reprezintă elitele de vârf ale Federației Ruse conștientizează că, în pofida faptului că Putin tot încearcă să arate curaj, el va trebui în timpul apropiat să părăsească postul de președinte. Deci, începe lupta pentru viitorul Rusiei fără Putin. Participanții la această luptă caută să aibă poziții cât mai puternice în Rusia fără Putin. Procesul a început”, a conchis Valeri Solovei.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md