12:38:25 01.06.2020
 
Stiri

Un partid parlamentar NU mai are încredere în deciziile luate de Comisia pentru Sutuații de Urgență? „E nevoie de restabilirea CONTROLULUI PARLAMENTAR asupra situației din R. Moldova. Avem nevoie de un consens național”

Politică 26.03.2020 12:10 Vizualizări4206 Autor: Ziarul National
Un partid parlamentar NU mai are încredere în deciziile luate de Comisia pentru Sutuații de Urgență? „E nevoie de restabilirea CONTROLULUI PARLAMENTAR asupra situației din R. Moldova. Avem nevoie de un consens național”


Fracțiunea Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) din Parlament nu mai are încredere în deciziile luate de Comisia pentru Sutuații Excepționale, odată cu instituirea stării de urgență pentru 60 de zile. Astfel, formațiunea a decis să solicite restabilirea controlului parlamentar asupra situației din R. Moldova.

„Autoizolarea Parlamentului nu este justificată în condițiile în care cetățenii R. Moldova apelează masiv și constant la deputații pe care i-au ales cu multiple întrebări revoltatoare. Alexandru Slusari și Maria Ciobanu au inițiat convocarea ședinței Biroului Permanent și organizarea ședinței plenare, la care să fie audiat prim-ministrul, în contextul stării de urgență și al crizei social-economice”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA.

Deputații de la PPDA vor ca premierul să facă lumină asupra planului guvernării de a salva economiei R. Moldova, dar și conceptul replanificării procesului bugetar.

De asemenea, deputații vor să afle situația la capitolul aprovizionării cu echipament de protecție și teste pentru COVID-19, precum și delimitarea clară a competențelor Comisiei pentru Situații Excepționale de atribuțiile Guvernului, Parlamentului și administrației publice locale.

„Totodată, vrem să propunem reluarea activităților ordinare ale Legislativului măcar la nivelul comisiilor permanente. Țara are nevoie de un consens național în situația critică și rolul Parlamentului aici este unu foarte important. Pentru convocarea ședinței Biroului Permanent avem nevoie de încă două semnături”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md