03:33:36 05.06.2020
 
Stiri

Un alt candidat la funcția de PRIMAR riscă să fie EXCLUS din cursa electorală? Un partid prezintă probe privind „finanțarea ilegală a campaniei electorale”

Partide/Comunicate 15.05.2018 11:00 Vizualizări4227 Autor: Ziarul National
Un alt candidat la funcția de PRIMAR riscă să fie EXCLUS din cursa electorală? Un partid prezintă probe privind „finanțarea ilegală a campaniei electorale” captură privesc.eu


UPDATE // PUN cere ANULAREA înregistrării socialistului Ion Ceban în cursa pentru Primăria Chișinău: Motivele invocate de Anatol Șalaru

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC), prin care cere anularea înregistrării candidatului Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ion Ceban, în cursa pentru Primăria Chișinău.

Potrivit președintelui executiv al PUN, Anatol Șalaru, socialiștii au folosi „sume la negru” pentru finanțarea campaniei de promovare a lui Ion Ceban.

„Noi am numărat minimum 100 de panouri publicitare ale socialiștilor la Chișinău și la Bălți. Pentru aceste panouri, conform datelor prezentate de socialiști la CEC, s-au cheltuit 160 473 de lei. Candidatul PUN are 14 sau 16 panouri, iar pentru ele s-au plătit 215 253 de lei. Și candidatul PL are mult mai puține panouri ca socialiștii, dar în raportul financiar arată că au cheltuit 310 379 de lei. Asta demonstrează că socialiștii folosesc sume la negru în această campanie”, a argumentat Șalaru.

Astfel, în contestație cei de la PUN cer excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală pentru „finanțarea ilegală a campaniei electorale”.

*********

Partidul Unității Naționale (PUN), care a reușit practic s-o scoată din cursa electorală pe candidata Partidului „ȘOR” la funcția de primar general al capitalei, Reghina Apostolova, ar avea informații similare și în privința altor candidați.

Reprezentanții PUN vor organiza în această după-amiază o conferință de presă cu tema: „Sesizarea autorităților de resort cu privire la finanțarea ilegală a campaniei electorale”.

Amintim că, săptămâna trecută, președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, a prezentat documente care ar demonstra că Reghina Apostolova s-ar promova în campania electorală pe bani proveniți din Federația Rusă, lucru interzis de legislația R. Moldova.

Peste două zile (10 mai - n.r.) Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a admis astăzi sesizarea PUN care se referă la finanțarea ilegală, de către cetățeni străini, a campaniei electorale a candidatei Partidului „Șor”.

La 11 mai, candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, a fost exclusă din cursa electorală, prin decizia Judecătoriei Chișinău, iar Curtea de Apel a mențiunut, ieri, decizia primei instanțe.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Vitalicus 16.05.2018 12:57

Nu mai risca nimeni. Salaru isi face publicitate

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md