13:45:52 13.08.2020
 
Stiri

Reacţia Maiei Sandu la LISTA scurtă pentru funcţia de PROCUROR GENERAL prezentată de MJ: „Am așteptat ca această preselecție să promoveze mai mulți oameni din societatea civilă"

Politică 29.10.2019 21:01 Vizualizări3891 Autor: Ziarul National
Reacţia Maiei Sandu la LISTA scurtă pentru funcţia de PROCUROR GENERAL prezentată de MJ: „Am așteptat ca această preselecție să promoveze mai mulți oameni din societatea civilă


Premierul Maia Sandu şi-ar fi dorit mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile pe lista scurtă a candidaţilor selectaţi de Comisia de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror general al R. Moldova.

„Comisia de preselecție a candidaților la funcția de procuror general a publicat lista scurtă de patru persoane, promovate în urma interviurilor de ieri și azi.

Sarcina comisiei a fost de a organiza o preselecție transparentă și inclusivă a candidaților și de a oferi Consiliului Superior al Procurorilor o listă scurtă din care CSP să desemneze un candidat bun pentru funcția de procuror general, pe care îl va propune spre numire președintelui R. Moldova.

Eu personal am așteptat ca această preselecție să promoveze pe lista scurtă mai mulți oameni din societatea civilă. Pledez pentru transparență şi sper ca înregistrările interviurilor să fie făcute publice. Voi solicita maximă transparență şi de-acum încolo", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, instituită la Ministerul Justiției, a decis ca Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru şi Veaceslav Soltan să lupte în continuare pentru funcţia de procuror general.

CSP va desemna un singur candidat din cei patru, iar şeful statului va avea ultimul cuvânt în privinţa viitorului procuror general.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Basarabeanu49 30.10.2019 12:36

D-na Sandu, mata cam des ești cu un pas în urmă. Trebuia să intervii, nu să aștepți. Trenul a plecat spre gara lui dodon. Am mai spus-o.Acum inițiativele voastre se vor apropia de ZERO.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md