00:02:22 12.08.2022
Stiri

Procurorul Furtună a FINALIZAT urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința lui Stoianoglo. „Procurorul general suspendat și-a depășit atribuțiile de serviciu”

Actualitate 29.11.2021 16:37 Vizualizări3433 Autor: Ziarul National
Procurorul Furtună a FINALIZAT urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința lui Stoianoglo. „Procurorul general suspendat și-a depășit atribuțiile de serviciu” stiri.md


Victor Furtună, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să-l cerceteze pe Alexandr Stoianolo, susține că a finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare - depășirea atribuțiilor de serviciu - pe numele procurorului general suspendat.

Potrivit lui Furtună, lui Alexandr Stoianoglo îi este incriminat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective, care avea statut de învinuit, a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei. Astfel, Stoianoglo ar fi prejudiciat bugetul Procuraturii.

„Cunoscând că, în conformitate cu prevederile legale, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor, Stoianoglo, intenționat, a acționat contrar prevederilor legale”, argumentează procurorul Furtună.

„Învinuitul și avocații acestuia urmează să beneficieze de dreptul de a lua cunoștință cu materialele cauzei penale și, după caz, să înainteze cereri și demersuri care urmează a fi soluționate de procuror în ordinea stabilită de prevederile legislației procesual penale”, a precizat procurorul Victor Furtună.

Procurorul desemnat de CSM a mai adăugat că procurorul general suspendat este învinuit pe alte patru capete de acuzare.

„Procurorii întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md