18:14:54 25.02.2024
Stiri

Un deputat de la PAS îi ia apărarea lui Morari, care ar fi „avansat pe unele dosare de rezonanță”: „Acțiunile procuraturii lui Stoianoglo par a fi comandă politică din partea președintelui Dodon”

Anticorupție 13.01.2020 16:00 Vizualizări2424 Autor: Ziarul National
Un deputat de la PAS îi ia apărarea lui Morari, care ar fi „avansat pe unele dosare de rezonanță”: „Acțiunile procuraturii lui Stoianoglo par a fi comandă politică din partea președintelui Dodon”


Fostul președintele al Comisiei juridice numiri și imunități din Parlamentul R. Moldova, deputatul PAS Sergiu Litvinenco, îi ia apărarea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu și fals în acte publice. Acesta crede că la mijloc ar fi vorba de o „comandă politică” din partea președintelui Igor Dodon, care este pusă în aplicare de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Deși Morari are păcate și trebuie să răspundă, acțiunile procuraturii lui Stoianoglo par a fi comandă politică din partea președintelui Dodon, pentru a nu permite investigarea dosarului în care este implicat președintele! Morari are păcate. Și pentru toate, desigur, trebuie să răspundă. În același timp, pe timpul lui Morari Procuratura Anticorupție a avansat pe unele dosare de rezonanță. Nu cu mult, dar a existat un anumit progres. Nu cred că e cazul să enumer aici dosarele și măsurile luate pe fiecare din ele.

Citește și: Dosarul privind FINANȚAREA din exterior a PSRM va fi investigat fără a ține cont cine e la guvernare. Cine ar fi pus la murat dosarul pornit încă din 2016

CITIȚI și Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

Citește și: DECLARAȚIE // „Nu-mi place Stoianoglo! E timid, a BĂUT CAFEA cu Plahotniuc și vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Dar...”

Citește și: DOC // Procurorul general este așteptat în Parlament să ceară ARESTAREA lui Igor Dodon: „Acel video este AUTENTIC. Să fie luate măsurile de rigoare”

Citește și: Procurorul Stoianoglo își începe în FORȚĂ mandatul. Va investiga cazul finanțării PSRM din Federația Rusă: „Noi neapărat vom reveni la aceste DOSARE”

De asemenea, pe timpul șefiei lui Morari celebrul dosar al finanțării ilegale a PSRM-ului din Rusia (prin Bahamas) a luat o altă întorsătură. A făcut-o pentru că a simțit că i se pregătește ceva? Posibil. Dar cert este că a aplicat legea și a acționat așa cum trebuia să acționeze procuratura încă cu mult timp în urmă. Dosarul, iar acest lucru se știe bine, îi are ca protagoniști pe Igor Dodon și alți fruntași ai PSRM-ului”, menționează Litvinenco.

CITIȚI și Ajuns în fața judecătorilor, lui Morari i se amintește cum solicita „de mult prea multe ori” și „nejustificat” ARESTUL în privința altora: „Număr impunător de cazuri în care dumnealui personal a insistat asupra aplicării arestului, fără temei”

Parlamentarul PAS are semne de întrebare și în privința celor care îl anchetează acum pe Morari.

Citește și: PRIMELE declarații ale lui Morari de când a fost încătușat: „O formă de a sustrage atenția de la alte chestii”

„Nu în ultimul rând, procurorii care-l investighează pe Morari au cel puțin aceleași probleme de integritate ca și el. Toate acestea denotă puțină credibilitate în raport cu ceea ce face procuratura lui Stoianoglo. Și, totodată, există indicii care dovedesc că pare a fi o comandă politică din partea lui Igor Dodon. Nu neapărat împotriva unui om care nu a comis ilegalități, ci a unei persoane care era dispus să investigheze conform legii niște fapte care-l vizează pe Igor Dodon”, a conchis Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md