16:44:54 25.02.2024
Stiri

DOC // Un grup de procurori solicită ANULAREA ordinului de demisie a lui Viorel Morari: „Factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară, decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv”

Social 18.06.2019 12:00 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
DOC // Un grup de procurori solicită ANULAREA ordinului de demisie a lui Viorel Morari: „Factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară, decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv”


Un grup de procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție au trimis o scrisoare procurorului general Eduard Harunjen, dar și președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, prin intermediul căreia reclamă „administrarea defectuoasă a situației” create în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), după demisia lui Viorel Morari.

Potrivit semnatarilor, Procuratura Generală a administrat defectuos situația creată la PA.

„Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv. Cel puțin, așa reiese din faptul că PG a inițiat foarte operativ semnarea unei declarații privind independența Procuraturii în contextul evenimentelor social politice din țară, dar nu a putut gestiona sau informa corespunzător publicul referitor la circumstanțele demiterii procurorului-șef al PA, fiind o enigmă totală implicarea sau neimplicarea acestuia în careva acțiuni ilegale. În lipsa unor informații elementare pe acest caz, ne rezervăm dreptul să luăm în calcul neglijența sau – mai rău – rea intenția PG în administrarea crizei din PA creată de acele scrisori anonime…”, mai scriu procurorii de la PA, transmite deschide.md.

Citește și: Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, comentează acuzațiile care i s-au adus în cazul Tranga

Procurorii Anticorupție argumentează scrisoarea respectivă prin faptul că în presă au apărut informații privind contestarea de către Viorel Morari a ordinului de eliberare din funcție, precum și solicitarea de verificare a legalității efectuării măsurilor speciale de investigație în privința sa, prin urmărirea vizuală.

Astfel procurorii cer informarea opiniei publice despre investigarea cazului în care este vizat Viorel Morari iar în cazul în care nu este depistată vreo ilegalitate, acuzatorii de stat cer anularea ordinului de demisie a fostului șef de la PA.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat astăzi demisia, după ce presa a primit o scrisoare anonimă în care erau descrise pretinse fapte reprobabile ale acestuia, inclusiv o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md