17:35:10 18.10.2017
Stiri

Parlamentul ar putea modifica Codul Penal, astfel încât Dodon să poată fi tras la RĂSPUNDERE pentru nerespectarea hotărârilor CC

Politică 22.09.2017 16:43 Vizualizări4121 Autor: Ziarul National
Parlamentul ar putea modifica Codul Penal, astfel încât Dodon să poată fi tras la RĂSPUNDERE pentru nerespectarea hotărârilor CC

Deputații din Grupul Parlamentar Popular European (GPPE) propun Parlamentului un proiect de lege ce prevede posibilitatea tragerii la răspundere a persoanelor cu înaltă funcție de stat pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată sau a hotărârilor Curții Constituționale.

Mai exact, deputații din GPPE propun modificarea Codului Penal al R. Moldova, articolul 320, prin introducerea hotărârilor Curții Constituționale ca acte obligatorii pentru a fi executate - neexecutarea acestora, soldându-se cu tragerea la răspundere penală a persoanelor cu rea intenție.

„Cum e posibil ca un simplu cetățean care încalcă deciziile instanțelor de judecată să fie pedepsit penal, iar președintele țării, care nu execută deciziile Curții Constituționale, să nu fie sancționat în niciun fel?! Mai mult ca atât, afirmă public, cu rea credință, că va sabota orice decizie a Curții”, argumentează vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Astfel, în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, președintele Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală pentru neexecutarea hotărârii Curții Constituționale. Potrivit actualei ediții a Codului Penal, acesta ar risca o amendă de până la 35.500 de lei, până la 200 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar detenție pe un termen de până la 2 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 22.09.2017 18:06

Grupul pupatorilor popoului escrocului (plahoit)...Ba jigodii perverse, mincinoase, ofticoase, colaborati-onaniste, conspirati-onaniste, rad curcile de "initiativa" voastra. Rade si iapa in grajd, rade si rata muta, rade si mucul de pe deget. Plahoit, la ordinal Moscovei, din rea-credinta! l-a facut paznic de closet prezdiential pe al vostru besafon-dodon-bufon. Cat priveste cc. Asta-i Cutra Constitutio-anala care, ca si voi, leprelor PuPinCuriste, sta cu botul la ugerul matroanei de G-Bordel-C.

Mihai 22.09.2017 21:00

In asa caz trebuie pedepsiti si parlamentarii,caci nu executa decizia CC in privinta denumirii limbii si nu modifica art.13.

Vasile 22.09.2017 22:58

Cine-i prostul cel cu pseodonim de "Dragos"?Mai sant Moldoveni ca el?

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.10.2017 09:19 Nicolae Negru PAS și PD se află într-o barcă sau de...

13.10.2017 09:18 Nicolae Negru Excursia de 28 de milioane de euro a ...

09.10.2017 09:19 Nicolae Negru Referendumul anti-Chirtoacă și boicot...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md