03:27:07 13.06.2024
Stiri

O nouă licitație EȘUATĂ pentru ocuparea spațiilor comerciale de la aeroport. Doar o singură firmă a depus dosarul de participare, iar AIC a decis să prelungească licitația până pe 16 aprilie

Actualitate 25.03.2024 19:29 Vizualizări1445 Autor: Ziarul National
O nouă licitație EȘUATĂ pentru ocuparea spațiilor comerciale de la aeroport. Doar o singură firmă a depus dosarul de participare, iar AIC a decis să prelungească licitația până pe 16 aprilie


Î.S. Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a decis, luni, să prelungească termenul de desfășurare a licitației publice pentru ocuparea spațiilor sale comerciale, după ce doar o firmă a depus dosarul de participare la concurs.

,,În contextul în care, astăzi, 25 martie curent, ora 17:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor la licitația cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, informăm că a fost depus doar un singur dosar de participare. Respectiv, Comisia de licitație a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare", comunică AIC.

Sursa citată subliniază că, în perioada 11 - 25 martie, ,,Lagardere Travel Retail" a fost singura companie care a depus dosarul de participare la licitație.

,,Totodată, mai multe companii, incusiv ,,Best Value", ,,DFM", ,,Lagardere Travel Retail", ,,Avolta AG", ,,Viorica Cosmetics", ,,Moonglow", ,,Adani Group" și ,,Aero Food" au solicitat clarificări la subiect", precizează AIC.

Astfel, a fost stabilit un nou calendar de organizare a licitației publice:

*26 martie - 15 aprilie, 2024: perioada de depunere a cererilor de participare;

*15 - 16 aprilie, 2024: examinarea dosarelor;

*17 aprilie, 11:00: desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului.

,,În cazul în care și la expirarea termenului prelungit va fi depus doar un singur dosar, organizatorul licitației va considera procedura nominalizată a fi finalizată, potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de dare în locaţiune a activelor neutilizate", conchide sursa citată.

Amintim că, de la începutul anului curent, a mai avut loc o licitație privind ocuparea spațiilor comerciale de la AIC, dar aceasta a fost anulată de Agenția Proprietăți Publice. Potrivit instituției, la licitație au participat doar două companii - „LeBridge” și „Lagardere”, fiind ,,identificate unele carențe în procesul de organizare a licitației”.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat atunci că licitația ar fi fost sabotată de Ilan Șor și oamenii săi, care controlează acum aceste spații comerciale de la AIC.

Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md