15:18:40 24.05.2019
 
Stiri

Agenția Medicamentului reacționează! Ce spune despre licitația scandaloasă cu ceai și cafea de jumătate de milion de lei

Social 01.05.2015 13:07 Vizualizări1821 Autor: Stela Mihailovici
Agenția Medicamentului reacționează! Ce spune despre licitația scandaloasă cu ceai și cafea de jumătate de milion de lei metropotam.ro

O licitație organizată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pentru achiziționarea ceaiului și cafelei pentru angajații instituției a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție.

Agentul economic care a câștigat tenderul urma să livreze AMED-ului cafea în valoare totală de 280 de mii de lei, ceai la prețul de 220 de mii de lei și frișcă care ar costa 36 de mii de lei. Există bănuieli că prețurile ar fi fost exagerate.

După ce presa a scris despre respectiva licitație, Agenția Medicamentului a reacționat și a oferit detalii despre achiziție. Responsabilii instituției susțin că a fost desemnat un câștigător al licitației, dar nu a fost semnat un contract cu agentul economic.

„În rezultatul examinării, evaluării şi comparării ofertelor depuse la procedura de achiziţie a fost desemnat un câştigator. Totuşi, contractul cu agentul economic nu a fost semnat, întrucât oferta a depăşit suma planificată, iar grupul de lucru a solicitat anularea procedurii”, se spune într-un comunicat de presă emis de AMED.

Reprezentanții instituției explică și de ce a fost nevoie ca angajații să primească gratuit la serviciu ceai și cafea cu frișcă.

„În condiţiile în care, practica internaţională şi naţională salută motivarea angajaţilor, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale este acuzată din acest motiv. Precizăm că decizia aparatului de conducere de a oferi angajaţilor ceai şi cafea, a fost luată în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la cuantumul şi criteriile de stabilire a cheltuielilor suportate şi determinate de angajator pentru transportul, hrana şi studiile profesionale ale angajatului, aprobat prin hotărârea Guvernului din 26.02.2014, în scopul respectării prevederilor legislației muncii a R. Moldova și a asigurării condițiilor decente de muncă, precum și pentru motivarea personalului. Deşi, este un drept atribuit printr-o hotărâre a Guvernului, angajaţii Agenţiei nu au benificiat niciodată de cei 35 de lei zilnic, bani destinați special pentru hrana organizată a angajaţilor”, adaugă AMED.

Instituția mai solicită Consiliului Coordonator al Audiovizualului „să ia atitudine” față de instituțiile mass-media care au prezentat informații despre această licitație, „având un vector clar de a pune în lumină proastă” AMED-ul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md