21:49:34 16.05.2021
 
Stiri

Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul GENERAL al Consiliului Europei, după ce Zinaida Greceanîi s-a plâns că șeful statului ar încerca „să UZURPEZE puterea în stat”. Mesajul transmis de oficialul european

Actualitate 19.04.2021 13:21 Vizualizări5217 Autor: Ziarul National
Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul GENERAL al Consiliului Europei, după ce Zinaida Greceanîi s-a plâns că șeful statului ar încerca „să UZURPEZE puterea în stat”. Mesajul transmis de oficialul european


Președintele Maia Sandu avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul căreia i-a explicat cum poate fi depășită criza politică din R. Moldova. Această întâlnire are loc după ce spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a plâns secretarului general al Consiliului Europei că Maia Sandu ar încerca să „uzurpeze puterea în stat”, prin insistența sa de a dizolva actualul Parlament al R. Moldova.

„Am avut o discuție excelentă cu doamna Marija Pejčinović Burić și echipa sa de la Strasbourg. Am discutat despre situația din țara noastră, despre pașii următori pentru depășirea crizei politice după decizia Curții Constituționale din 15 aprilie, precum și despre eforturile noastre de a combate efectele crizei pandemice din R. Moldova. I-am relatat doamnei secretar general viziunea mea pentru țară și prioritățile mandatului meu prezidențial în materie de stat de drept, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului”, a menționat Maia Sandu, după întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei.

Citește și: DOC // Zinaida Greceanîi, cu jalba-n proțap la Consiliul Europei: Maia Sandu ar întreprinde „o tentativă de VIOLARE a obligațiunilor sale constituționale”

Șefa statului susține că Marija Pejčinović Burić a asigurat-o că are sprijinul ei.

„Doamna secretar general Burić m-a asigurat de sprijinul ei pentru eforturile noastre anticorupție, subliniind că acest flagel afectează în continuare multe state din lume. Lupta cu acest fenomen este esențială, chiar dacă rezultatele acestei lupte nu vor fi observate imediat.

Citește și: DOC // Greceanîi a primit RĂSPUNS la scrisoarea adresată secretarului general al Consiliul Europei, prin care argumenta că NU ar exista circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului

Citește și: Spicherul socialist pus la zid: „Modul în care PSRM și gruparea criminală Șor se țin de putere este strigător la cer. Zinaida Greceanîi încearcă să manipuleze opinia publică și să pună PRESIUNE pe judecătorii CC”

Am discutat în cadrul întrevederii și despre situația drepturilor omului în regiunea transnistreană și cum am putea conlucra pentru a ajuta oamenii drepturile cărora nu sunt respectate. Totodată, i-am mulțumit doamnei Burić pentru sprijinul susținut, timp de 26 de ani, al Consiliului Europei și al instituțiilor CoE pentru transformările democratice din Republica Moldova și pentru promovarea în țara noastră, o democrație tânără, a culturii de respect pentru drepturile omului. Suntem deschiși să continuăm colaborarea cu Grupul de lucru ad-hoc de experți de nivel înalt în domeniul justiției pe lângă Secretarul General al Consiliul Europei, constituit în februarie 2020 pentru a sprijini eforturile de reformare a justiției din Moldova. Contăm pe contribuția experților din cadrul acestui grup pentru a pregăti și realiza o reformă veritabilă a justiției în țara noastră”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md