13:26:46 12.04.2024
Stiri

Igor Dodon joacă ȘAH cu democrații din coaliția de la guvernare: „Vom încerca, indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, ca Guvernul Chicu, reformat, să-și continue activitatea”

Actualitate 06.11.2020 13:20 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National
Igor Dodon joacă ȘAH cu democrații din coaliția de la guvernare: „Vom încerca, indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, ca Guvernul Chicu, reformat, să-și continue activitatea” Jurnal


Candidatul la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, ironizează pe seama deputaților democrați, aflați în coaliția de la guvernare împreună cu socialiștii, pentru că aceștia au pierdut „două triemi” din legislatori în acest an. Mai mult, acesta a amenințat democrații, lăsând să înțeleagă că ultimii ar purta discuții vizavi de abandonarea coaliției PD - PSRM.

Dodon le transmite că, deși au rămas cu 11 deputați din 30, aceștia își mai păstrează cele cinci fotolii ministeriale în Guvernul Chicu, însă acest lucru ar putea să nu dureze prea mult.

În cadrul unei intervenții live de astăzi, Igor Dodon a făcut referire din nou la un joc de șah pe care îl joacă, „indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale”.

„Eu înțeleg că la ei (în Partidul Democrat - n.r.) sunt dezbateri diferite - ce fac mai departe, cum fac, se frământă.... (...) Suntem deschiși pentru a continua discuțiile, parteneriatul în cadrul acestei coaliții. Decizia le aparține (demoraților - n.r.). Eu cunosc mai multe lucruri pe care nu vreau să le spun astăzi. Ce vor face pe viitor, decizia le aparține. Dar orice mișcare, într-o parte sau în alta, va avea consecințe. Mă refer la toți absolut. O să fie unele schimbări în Parlament? Da, probabil o să fie după alegerile prezidențiale. O să fie unele modificări în Guvern? Da, probabil o să fie unele schimbări. (...) Vom încerca, indiferent de rezultatul alegerilor, să asigurăm ca Guvernul Chicu, reformat, să-și continue activitatea”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a adăugat că în Guvern deja au demarat unele schimbări, după ce ministrul de Externe, Oleg Țulea, un apropiat al democratului Dumitru Diacov, a fost numit Ambasador în Ungaria, iar decretul prezidențial care l-ar trimite la Budapesta ar putea fi semnat „chiar luni, când voi ieși pentru o zi din concediu”.

„Noi vom face tot posibilul să asigurăm stabilitate după alegerile prezidențiale. Asta înseamnă că vom avea un guvern stabil, vom avea susținere în Parlament pentru acest guvern, fie că va fi unul minoritar sau va fi o coaliție majoritară. Nu știu, o să vedem, indiferent care va fi scenariul. Sarcina noastră e ca, cel puțin pentru perioada de iarnă, să nu avem tulburări și instabilități”, a afirmat candidatul.

Dodon a adăugat misterios că, „în șah, când se termină o partidă, începe alta” și „a doua etapă va fi mult mai interesantă decât până acum”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md