05:45:51 20.06.2024
Stiri

Igor Dodon cere tragerea la răspundere a unor PROTESTATARI: „S-au SPART GEAMURI, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei…”

Politică 02.03.2020 17:51 Vizualizări5618 Autor: Ziarul National
Igor Dodon cere tragerea la răspundere a unor PROTESTATARI: „S-au SPART GEAMURI, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei…”


Președintele Igor Dodon consideră că unii protestatari ar trebui trași la răspundere, după protestul de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale. Șeful statului mai afirmă că protestul ar fi fost sponsorizat de „politicienii fugari”.

„Majoritatea veteranilor a demonstrat astăzi înțelepciune și cumpătare și a comemorat cu demnitate acel an tragic – 1992, și-a deplâns camarazii căzuți eroic în lupte și, alături de autoritățile statului, a depus flori și au vorbit cu patimă despre semnificația acelor zile, despre lecția lor pentru întreaga noastră societate. Dar, cu regret, există și forțe politice care au dorit să transforme data de 2 martie într-o nouă zi de sânge, ură și dezbinare. Nu e prima dată când unii politicieni (acum fugari) au manipulat nevoile și supărările veteranilor, pentru a ciocni violent diferite tabere, pentru a comite acțiuni împotriva ordinii sociale, împotriva statului și a cetățenilor, în cele din urmă”, a declarat Dodon.

CITIȚI și LIVE VIDEO, LIVE TEXT // Ușile de la Guvern, SPARTE cu BUZDUGANUL de către VETERANI! Circulația rutieră, BLOCATĂ în centrul Chișinăului: „Nu ne retragem până nu-i Dodon la pușcărie”

Acesta a precizat că Guvernul acordă o atenție sporită veteranilor și caută soluții pentru rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

CITIȚI și VIDEO // Cine este combatantul care s-a DEZLĂNȚUIT la adresa autorităților și a spart ușa de la Guvern cu BUZDUGANUL. Momentul când aruncă cu buzduganul: „La luptă, băieți!”

„În ceea ce privește protestul de astăzi, orice manifestare de acest gen trebuie să fie liberă și democratică, să se respecte legile statului și siguranța celorlalți cetățeni. Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere”, a amenințat Dodon.

Citește și: Premierul Ion Chicu, despre SPARGEREA cu BUZDUGANUL a ușii Guvernului: „E o dovada că detești edificiile țării și STATALITATEA”. Cine ar sta în spatele combatanților

Acesta a mai adăugat că are semnale, care indică foarte clar că „în spatele manifestării violente de astăzi se află unele grupări politice”.

„Există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați, într-un stil atât de cunoscut din trecut, iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție. Iată de ce sloganele folosite au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor. Acestea sunt aspecte pe care societatea trebuie să le cunoască, să înțeleagă ce se află în mod real în spatele unor astfel de manifestări provocatoare. Instituțiile abilitate trebuie sa facă lumină asupra celor care au organizat aceste provocări și să informeze societatea”, a mai adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md