18:10:57 21.02.2024
Stiri

Grigore Novac, „STOROJ de parcare sub acoperire”. Socialistul, redus la tăcere, după ce a afirmat că deputatul Andrian Cheptonar, autor al proiectelor de legi privind activitatea SIS, ar fi agent SRI

Actualitate 30.03.2023 19:17 Vizualizări4019 Autor: Ziarul National
Grigore Novac, „STOROJ de parcare sub acoperire”. Socialistul, redus la tăcere, după ce a afirmat că deputatul Andrian Cheptonar, autor al proiectelor de legi privind activitatea SIS, ar fi agent SRI Captură


Socialistul Grigore Novac l-a acuzat astăzi pe deputatul Andrian Cheptonar, unul dintre autorii proiectelor de legi privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate (SIS), că ar fi agent al Serviciului Român de Informații (SRI) și ar avea nume de cod „Natașa”. Afirmația a fost făcută de la tribuna principală a Parlamentului, în timpul dezbaterilor la proiectul de lege privind statutul ofițerului de informații și securitate.

Potrivit socialiștilor, legile respective nu ar fi primit avizul pozitiv al Comisiei de la Veneția și nu este bine ca ofițerii SIS să aibă și altă cetățenie decât cea a R. Moldova. În acest sens, Novac l-a atacat pe deputatul Cheptonar, fost ofițer SIS și autor al proiectele le lege privind activitatea SIS.

„Știm bine despre activitatea dvs. „bogată” nu doar în cadrul SIS, dar și în cadrul SRI. Asta nu o s-o puteți nega. Știm bine, pentru că lumea ne mai informează. Mai aveți și printre voi „stukaci” (turnători), așa vă este lucrul. Nu e de competența mea să fac anchete despre ce a făcut „speț aghent Natașa” (agent special n.r), pentru că așa vă numeau cei de peste Prut. Dvs. râdeți… Da, Ungheni e aproape de Prut, dar R. Moldova nu e doar Ungheni”, a mai spus Novac, cu referire că Andrian Cheptonar.

Citește și: Un deputat este convins că în Parlament sunt persoane COORDONATE de serviciile speciale ale Kremlinului, care acum se opun fortificării SIS: „Doar oamenii care periclitează securitatea statului au motive să se teamă de aplicarea acestei legi”

După ce s-a amuzat copios alături de colegii săi din Partidul Acțiune și Solidaritate, Andrian Cheptonar a venit cu o replică tăioasă la adresa socialistului Novac.

„Trebuie să recunosc că am asistat la un spectacol de stand-up comedy… poate unul dintre cele mai bune. Eu mă mir că personalizați acest atac la adresa mea. Aici e vorba de un cadru legal privind activitatea unui serviciu de informații și cum el apără R. Moldova. Nu este despre mine, deși… Poate ați vrut să mă faceți să râd sau ați dorit să trivializați atât de mult discuția asta. Eu intuiesc că dvs. ați emanat anume ceea ce de ce sunteți plin. Da, eu am făcut Academia Națională de Informații în România. Eu am fost detașat acolo de Serviciul de Informații și Securitate, iar acest lucru este indicat în CV-ul meu și mă mândresc că am apărat R. Moldova”, a punctat Andrian Cheptonar.

CITIȚI și Fost ofițer SIS, dezvăluiri în Parlament despre tentativele Federației Ruse de a destabiliza situația din R. Moldova în anii 1992, 2003, 2005, 2014, 2022 și 2023: Ofițeri GRU, genți cu dolari, găgăuzi antrenați militar în Rusia și sportivi cu misiuni

Parlamentarul s-a referit și la cariera lui Grigore Novac.

„Dar eu m-am uitat repede peste CV-ul dvs. și nu am văzut să indicați că ați lucrat „storoj” (paznic n.r.) la o parcare. Ați lucrat, dar nu ați scris în CV. În calitatea dvs. de fost storoj de parcare și nivelul dvs. intelectual de storoj de parcare, dumitale ai produs acest stand-up show la tribuna Parlamentului”, a adăugat deputatul PAS.

Spicherul Igor Grosu a pus punct acestei dispute, însă a dorit să sublinieze câteva lucruri.

„Nu excludem că era storoj de parcare sub acoperire. Orice profesie, chiar și sub acoperire, dacă se face în interesul statului… De unde știți că în parcarea ceea nu erau elemente subversive?”, a glumit Grosu.

Deputatul Andrian Cheptonar, care a prezentat în plen proiectele de legi privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate, a declarat că actuala legislație este veche de 23 de ani, iar prevederile acesteia sunt depășite în raport cu misiunea și obligațiile pe care trebuie să le îndeplinească această instituție în prezent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md