13:42:22 22.04.2024
Stiri

Un deputat este convins că în Parlament sunt persoane COORDONATE de serviciile speciale ale Kremlinului, care acum se opun fortificării SIS: „Doar oamenii care periclitează securitatea statului au motive să se teamă de aplicarea acestei legi”

Actualitate 22.03.2023 09:59 Vizualizări1654 Autor: Ziarul National
Un deputat este convins că în Parlament sunt persoane COORDONATE de serviciile speciale ale Kremlinului, care acum se opun fortificării SIS: „Doar oamenii care periclitează securitatea statului au motive să se teamă de aplicarea acestei legi”


Pachetul de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și care ar urma să facă instituția mai eficientă în asigurarea securității statului va fi votat în prima lectură până la finele acestei luni, a declarat deputatul Andrian Cheptonar, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament. Deputatul dă asigurări că pachetul de legi care vizează activitatea SIS sunt îndreptate contra celor care periclitează securitatea statului R. Moldova.

„Aceasta este o lege care vine să restrângă în drepturi anumiți subiecți care periclitează securitatea de stat. De foarte multe ori oamenii care au interese potrivnice securității statului au acces și la opinia publică, își pot exprima opinii, au interese să promoveze o anumită retorică. Deci, afirmând că se vor încetățeni abuzurile, eu cred că opinia publică este deturnată. Această lege vine să protejeze securitatea statului și va avea aplicabilitate doar în domeniul de protejare a securității naționale. Deci, doar oamenii care periclitează securitatea statului au motive să se teamă de aplicarea acestei legi, omul simplu nu are absolut nicio teamă”, a declarat Cheptonar marți la un post privat de televiziune de la Chișinău.

În același context, fostul angajat al SIS este convins că în Parlamentul R. Moldova ar fi și acum spioni ai Rusiei.

„De multe ori trădătorii sunt și în politică. Eu sunt absolut sigur că în Parlamentul R. Moldova există persoane asupra cărora pot plana suspiciuni rezonabile despre faptul că sunt coordonate de serviciile speciale ale Kremlinului. Acum ei trebuie să fie gălăgioși, să spună „săriți”, chipurile lui moș Ion i se restrâng drepturile. Moș Ion nu are nicio treabă cu asta, iar cei care astăzi sunt politicieni și promovează retorica unui stat care a declanșat un război sângeros în vecinătatea noastră acei oameni au motive să aibă emoții”, a adăugat Cheptonar.

În opinia deputatului, dacă am fi avut o justiție corectă, atunci erau mai multe condamnări pentru trădare de patrie.

„Noi nu avem astăzi o justiție în care aș putea spune că am încredere. Nici chiar la nivel de Curte Supremă de Justiție eu nu am astăzi această încredere. Noi vedem toată debandada care se întâmplă acum în sistemul de justiție și, respectiv, faptul că o persoană, Iurie Bolboceanu (ex-deputat al Partidului Democrat n.r.)… Eu am toate motivele să cred că și-a demonstrat nevinovăția într-un sistem de justiție infect. Eu personal am toate motivele să cred că a fost vorba de un act de trădare de patrie în cazul acestui fost politician.

Mai degrabă nu am încredere în sistemul de justiție, decât în faptul că acel om era curat ca un miel și a fost abuzat de către serviciile de securitate ale R. Moldova. El a fost surprins întreținându-se cu un ofițer de informații al Ambasadei Federației Ruse, a fost prins în flagrant delict, a fost fixat cum transmite informații, cum primește instrucțiuni. Deci, faptul că justiția a scos un asemenea caz ca și basma curată arată că justiția este infectă”, a punctat Cheptonar.

De asemenea, sursa citată nu are dubii că și Igor Dodon ar fi trădat interesele statului.

„Are cineva dubii de asta? Eu personal nu am. Din acest motiv, noi lucrăm destul de intens ca să facem curățenie în sistemul de justiție. La întâlniri cu cetățenii, noi avem foarte multe reproșuri referitoare la modul cum acționează justiția, deși sunt destul de mulți judecători onești în sistem. Dar ei astăzi nu reprezintă o masă critică, nu sunt suficienți. Văzând câți oameni au trecut „pre-vettingul”, deci, practic 80% au picat acest test, concluzia mea este că sistemul este infect în proporție de de 80%. Cine s-a dus să treacă „pre-vettingul”? Sunt cei care au considerat că ei vor fi verificați și vor trece acest test. Ei au considerat că sunt buni. Acum, toți cei care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție, pe lângă faptul că ei își doresc să blocheze sistemul, să ne pună pe noi în șah, dar acești oameni urmau să fie verificați primii în „vetting”. Nu știu dacă ar fi trecut această verificare”, a conchis deputatul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md