10:01:12 26.02.2024
Stiri

Dodon pleacă la MOSCOVA, după ce a pierdut categoric alegerile prezidențiale

Actualitate 19.11.2020 09:26 Vizualizări2422 Autor: Ziarul National
Dodon pleacă la MOSCOVA, după ce a pierdut categoric alegerile prezidențiale Facebook


Președinele în exercițiu Igor Dodon va întreprinde o vizită de lucru la Moscova, după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața Maiei Sandu. Această vizită a fost coordonată astăzi cu șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

„Am avut o discuție telefonică cu Dmitri Kozak, în cadrul căreia am abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. În special, Dmitri Kozak a subliniat faptul că, datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, R. Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018 a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA”, scrie Dodon pe Facebook.

CITIȚI și Împrumutul rusesc, o CAPCANĂ? Rusia, „REȚINUTĂ” vizavi de Acordul de împrumut de 200 de milioane de euro, după ce din text au fost excluse punctele declarate neconstituționale. Chicu „Nu este exclus că NU vom primi acești bani”

Dodon susține că adus și el mulțumiri părții ruse.

„La rândul meu, am exprimat gratitudine domnului Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse pentru susținerea multilaterală acordată R. Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă. La finele discuției, am convenit cu Dmitri Kozak în privința organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”, a mai comunicat președintele în exercițiu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md