21:05:29 22.07.2018
 
Stiri

Dodon, REVOLTAT că Parlamentul a adoptat Declarația prin care condamnă atacurile Rusiei: „E echivalentă cu un SUICID politic pentru PD”

Politică 08.02.2018 15:14 Vizualizări1620 Autor: Ziarul National
Dodon, REVOLTAT că Parlamentul a adoptat Declarația prin care condamnă atacurile Rusiei: „E echivalentă cu un SUICID politic pentru PD”

„Declarația de azi a Parlamentului reprezintă cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani. Azi, eurounioniștii din Parlament au întrecut până și retorica ostilă a frontiștilor ultranaționaliști de la începutul anilor 1990. Aceste provocări sistematice și intenționate au drept scop determinarea părții ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa țării noastre”.

Așa a comentat președintele Igor Dodon adoptarea Declarației politice a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova.

Potrivit șefului statului, nu se poate „de forțat lucrurile la maximum”.

„Știm din istoria recentă că asemenea mesaje radicale întotdeauna au dăunat țării. Știm că ele au dăunat și celor care le-au lansat. A te plasa la extrema antirusească într-o țară cu o largă susținere pro-Rusia înseamnă un suicid politic și electoral. Partidele eurounioniste din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor preelectorale la care se dedau”, a subliniat Dodon.

Sursa citată spune că speră că această „declarație nechibzuită” nu va afecta grav relațiile cu Rusia.

„Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Așa cum o merită. Pentru că cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari. Sunt sigur că aceste acțiuni provocatoare la adresa partenerului nostru din Est se vor termina la finele anului curent și atunci vom restabili integral parteneriatul strategic cu Federația Rusă”, a conchis oficialul.

De menționat că 63 de deputați au votat astăzi Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova, propusă de un grup de deputați democrați, popular-europeni și neafiliați. Deputații socialiști și comuniști au părăsit sala, în semn de protest.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Mihai 08.02.2018 16:26

Dodon mai puțin să-i șteargăp papucii lui Putin și să se apuce de lucruri serioase, dacă nuv a fi demis din funcție.

mihail 08.02.2018 17:25

Dodon nu are decat sa comenteze ce vrea! Poporul cred ca si-a spus parerea! Manipularea nu mai poate avea loc, e timpul sa fim informati corect.

Vasile 09.02.2018 00:38

Dodon apăra interesele Roccii

D. Vlădescu 09.02.2018 09:37

Faptul că Dodon linge scările cremlinului ca Putin să nu-și prăfuiască pantofii, este unul care trezește un sentiment de vomă. Nu e mai brez nic PD-ul în frunte cu El condonatore al său, cu o reputație dubioasă. Dar, hotărârea parlamentului este una de apreciat. Demult se cerea ca să arătăm că avem coloană vertebrală.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md