05:05:47 11.04.2021
 
Stiri

Dodon avansează TREI SCENARII care pot avea loc după decizia CC, însă printre acestea nu se numără şi alegerile ANTICIPATE. „Nu vor fi anticipate, dar nici referendum de revocare a președintelui...”

Actualitate 24.02.2021 21:01 Vizualizări1938 Autor: Ziarul National
Dodon avansează TREI SCENARII care pot avea loc după decizia CC, însă printre acestea nu se numără şi alegerile ANTICIPATE. „Nu vor fi anticipate, dar nici referendum de revocare a președintelui...”


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, avansează trei scenarii care pot avea loc după decizia de ieri a Curții Constituționale, însă printre acestea nu se mai numără alegerile parlamentare anticipate.

Socialistul spune că alegeri parlamentare anticipate, așa cum își doresc Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), nu vor avea loc. La fel, Parlamentul nu va declanșa nici procedura de revocare din funcție a șefului statului.

„În situația în care ne aflăm astăzi, pot avea loc trei scenarii. Primul scenariu: se respectă decizia CC și Maia Sandu o desemnează pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Astfel, în maximum 15 zile ea va fi învestită în Parlament.

Al doilea scenariu e să nu se respecte decizia CC și președintele rămâne acolo unde este, în clădirea reparată de mine. Ea nu va putea face nimic. Intrăm într-o perioadă de incertitudine pe termen lung. Și cel mai probabil rămânem așa încă doi ani. Parlamentul merge cu hotărârile sale, Guvernul interimar cu ale sale, dacă se agravează situația - introducem stare de urgență și aprobăm chiar și unele legi în locul executivului, pentru a menține situația sub control.

Președintele rămâne acolo de dimineață până seara și face declarații, până nu îl va mai asculta nimeni, nici cei care scriu, nici cei care citesc. Cred că anume acest scenariu va fi”, a spus Dodon în această seară, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Dodon a vorbit și de un posibil „scenariu trei”: „Acesta este cel dificil și cel mai periculos. El presupune destabilizarea totală, proteste în masă... Nu este clar în ce direcție va duce acest scenariu”.

De asemenea, Dodon spune că socialiștii nu vor demara procedura de revocare din funcție a președintelui.

„Care-i sensul să mergi la referendum? Pentru ce? Să cheltui o sută şi ceva de milioane de lei pentru referendum ca să revii în aceeaşi situaţie în care eşti acum? Oamenii o să zică: voi aveţi ceva minte? Care este sensul, pentru că eu am văzut că cineva ne împinge pe noi, pe socialişti: haideţi, mergeţi la impeachment, lansaţi procedura de scoatere din funcţie prin referendum. Dar pentru ce? Pe noi nu ne deranjează acum Maia Sandu, pe noi ne deranjează interesele cetăţenilor. Cu Maia Sandu totu-i clar. A încălcat Constituţia de două ori în decurs de două luni. O să vină timpul şi o să răspundă”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 24.02.2021 21:45

Ce lepadatura... Sa facut si oleaca de stroiteli! A reparat cladirea presedintei! Numai de peniteciare a uitat sasi caste ib..a. Latri bine,posmaci tot cu portia ai sa papi.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md