10:35:10 27.03.2023
Stiri

DOC // Separatistul Krasnoselski și-a PIERDUT răbdarea și i-a trimis o SCRISOARE „oficială” Maiei Sandu, cu antetul „PREZIDENT”. Acesta vrea o întâlnire de la EGAL la egal și să fie „ridicate barierele din economie, comerț și FINANȚE”

Actualitate 24.12.2021 20:21 Vizualizări53674 Autor: Ziarul National
DOC // Separatistul Krasnoselski și-a PIERDUT răbdarea și i-a trimis o SCRISOARE „oficială” Maiei Sandu, cu antetul „PREZIDENT”. Acesta vrea o întâlnire de la EGAL la egal și să fie „ridicate barierele din economie, comerț și FINANȚE” stiri.md


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, insistă pentru o întâlnire cu președinta Maia Sandu de la egal la egal, în care să fie găsită o „soluție cuprinzătoare” a conflictului transnistrean. Acesta a trimis o scrisoare în limba rusă la adresa Președinției R. Moldova, în care nu pomenește nimic de reintegrarea republicii.

Potrivit lui Krasnoselski, conflictul nesoluționat timp de 30 de ani „continuă să frâneze dezvoltarea atât a Transnistriei, cât și a Moldovei”.

„Procesul de negociere este într-o stare de stagnare. Între timp, în cele trei decenii care au trecut de la încheierea confruntării a crescut mai mult de o generație de tineri, care nu văd adversari în semenii lor de pe partea cealaltă a Nistrului. Sunt convins că astăzi avem șansa de a rezolva o sarcină istorică - de a pune capăt unuia dintre cele mai prelungite conflicte din Europa de Est. Și asta fără a ne limita în a discuta problemele individuale politice, socio-economice și umanitare. Putem și, prin urmare, trebuie să facem următorul pas, cel mai important. Să ne așezăm la masa de negocieri și să începem să discutăm despre o soluționare cuprinzătoare a conflictului”, se arată în scrisoare lui Krasnoselski.

Separatistul a adăugat că reluarea negocierilor în formatul „5 + 2” va permite începerea lucrărilor comune pentru eliminarea barierelor din economie, comerț, transport și finanțe. „Cu toate acestea, înainte de a discuta o soluționare politică cuprinzătoare în formatul „5+2”, liderii Transnistriei și R. Moldova trebuie să discute condițiile unei viitoare coexistențe pașnice în cadrul unui dialog direct”.

Krasnoselski a mai amintit că Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea parlamentară, iar asta permite partidului de guvernământ să ia decizii politice importante. Krasnoselski i-a mai cerut Maiei Sandu și oamenilor din anturajul său „să fie ghidați de preocuparea pentru generațiile viitoare, care astăzi, cu voință voluntară, pot avea șansa de a trăi în pace și prosperitate”.

De partea cealaltă, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a declarat în această seară, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova, că nu intenționează să se întâlnească cu Krasnoselski, așa cum proceda Igor Dodon care l-a numit "președinte" pe acest lider autoproclamat.

„Nu este planificată nicio întrevedere cu Krasnoselski. Discuții se poartă prin Biroul de Reintegrare. Sperăm că la anul viitor va fi reluat procesul de negocieri în formatul 5+2”, a punctat Maia Sandu.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md