07:42:56 01.04.2020
 
Stiri

DOC // Declaraţia politică privind ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova riscă să NU mai fie votată. A început RĂZBOIUL declaraţiilor între PD, PAS şi PPDA, care propun texte diferite

Politică 18.02.2020 20:21 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
DOC // Declaraţia politică privind ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova riscă să NU mai fie votată. A început RĂZBOIUL declaraţiilor între PD, PAS şi PPDA, care propun texte diferite


Preşedintele PD, Pavel Filip, este convins că textul declaraţiei Blocului "ACUM" privind ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova ar fi mai slab ca cel redactat de PD. Astfel, dacă cei din "ACUM" vor insista pe textul lor, atunci sunt şanse mici de a fi votată declaraţia politică.

Potrivit lui Filip, textul Declaraţiei publicat de vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, nu a fost discutat cu PD.

"Scopul blocului "ACUM" a fost de poziţionare politică. Să iasă în aşa fel că PD nu doreşte votarea unei declaraţii privind traseul european al R. Moldova. De la o declaraţie care, de principiu, urma să bată în cuie parcursul european al R. Moldova, s-a intervenit cu alte subiecte în această declaraţie, cum ar fi legea Magniţchi", a declarat în această seară Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Acesta a mai adăugat că s-a convenit să fie elaborat un text comun. "De ce a fost nevoie ca astăzi să fie făcut public textul unei declaraţii care va fi propus de colegii din blocul "ACUM" spre votare?”, întreabă Filip.

Filip nu vede cu ochi buni nici declaraţia PSRM privind politica externă echilibrată a R. Moldova. „Nu se urmăreşte obţinerea unui rezultat, ci se urmăreşte poziţionarea politică a unuia sau altuia dintre partide”, a spus Pavel Filip.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, preşedintele PD s-a referit şi la zvonurile potrivit cărors PD ar fi bătut deja palma cu PSRM.

„Dacă se urmăresc nişte interese care pot duce la nişte înţelegeri politice, atunci trebuie să existe nişte paşi concreţi. PD este deschis pentru discuţii şi pe stânga, şi pe dreapta. Nu am convenit nimic cu PSRM. Asemenea întâlniri au avut loc după ce am votat pentru Guvernul Chicu”, a conchis Filip.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Valeriu 19.02.2020 15:58

Eu

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md