04:23:25 15.11.2019
 
Stiri

Trei primari RESPING observațiile „Promo-LEX”. Aceștia afirmă că nimeni nu i-ar fi obligat să colecteze semnături pentru Pavel Filip

Alegeri 2018 15.01.2019 19:37 Vizualizări572 Autor: Ziarul National
Trei primari RESPING observațiile „Promo-LEX”. Aceștia afirmă că nimeni nu i-ar fi obligat să colecteze semnături pentru Pavel Filip

Trei primari din raionul Străşeni resping afirmațiile din raportul de monitorizare a campaniei electorale al Asociaţiei „Promo-LEX”, potrivit cărora cineva le-ar fi cerut să asigure semnături pentru înregistrarea premierului Pavel Filip în cursa electorală din circumscripţia Străşeni.

Potrivit raportului, un reprezentant al Partidului Democrat ar fi solicitat în mod autoritar primarului din Romăneşti să identifice 30 de persoane, care să semneze pentru candidatura lui Pavel Filip. La rândul său, primarul Isidor Savin spune că nu sunt adevărate aceste afirmații. „Nu am primit nicio indicaţie. Toate persoanele care au semnat au semnat pe propria lor conştiinţa, atât. Nu pot comenta aşa ceva, pentru că nu cunosc, sincer vă spun. Am fost surprins de informaţiile precum că am fost presat. Nu corespund adevărului", a spus primarul satului Româneşti pentru publika.md.

Sursa citată menționează că reacţii similare au avut şi primarii satelor Rădeni şi Roşcani, care la fel sunt vizați în raportul „Promo-LEX”.

„Cred că scopul informaţiei este, în primul rând, dezinformarea oamenilor şi de a trage pe partea negativă partidul de guvernare. Trebuie de stopat asemenea situaţii, pentru că în ultima perioada avem parte mai mult de dezinformare, decât de informare. Eu nu ştiu de unde au luat ei informaţia, noi nu am fost presaţi de nimeni ca să strângem semnături pentru domnul Filip. Nu m-a contactat nimeni de la Promo-LEX. De ce să ne ponegrească, să spună minciuni?”, a întrebat, în reportajul de la „Publika” primarul comunei Rădeni, Petru Răbdău.

Experţii de la „Promo-LEX” recunosc că nu au vorbit direct cu primarii, iar în raport au fost incluse concluziile unui observator. „Aceste informaţii au fost obţinute în urma interviurilor desfăşurate cu alegătorii din sat, cu persoanele din localitate”, a declarat directorul de programe „Promo-LEX”, Pevel Postică. Acesta a fost întrebat de publika.md dacă observatorii au vorbit direct cu primarii. „De câte informații dispun pe moment, nu. Noi nu avem obligaţia să probăm toate afirmaţiile pe care facem în raport, ele sunt doar sesizări”, a adăugat Postică.

Anterior, PD a criticat modul în care „Promo-LEX” elaborează raportatele, precizând că acestea nu sunt bazate pe fapte, fiind doar o înşiruire de gânduri personale ale unui grup de observatori. Și unul dintre membrii Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a spus recent că rapoartele „Promo-LEX” ar „reprezenta o interferență în procesul electoral și influențarea nepotrivită a alegătorilor”.

Reprezentanții „Promo-LEX” resping acuzațiile și afirmă că au elaborat astefl de rapoarte din anul 2009 încoace, iar CEC nu a avut niciodată obiecții.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Teodor 15.01.2019 20:20

Pai PromoLex primesc bani din miliard, la fel ca Maia si Nastase.

Aurel 15.01.2019 21:00

E campanie electorală și e tare murdar că unele ONG-uri din societatea civilă fac și ele campanie electorală și vin cu tot felul de minciuni și mizerii

Sandu 15.01.2019 22:02

PromoLex ii ajunta pe ccei din opozite.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

04.11.2019 09:09 Nicolae Negru De ce a pierdut Andrei Năstase? Bluff...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md