15:07:06 18.11.2018
 
Stiri

„Transgaz” România a finalizat tranzacția de preluare a „Vestmoldtransgaz” și urmează să demareze construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Economie 07.09.2018 12:50 Vizualizări891 Autor: Ziarul National
„Transgaz” România a finalizat tranzacția de preluare a „Vestmoldtransgaz” și urmează să demareze construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Tranzacția de preluare a Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz” din R. Moldova de către „Eurotransgaz Moldova”, subsidiara Companiei „Transgaz” din România, a fost finalizată ieri, odată cu semnarea ultimului certificat pentru tranzacția de vânzare-cumpărare a „Vestmoldtransgaz”.

Un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău anunță că, imediat după semnarea acestui certificat, în bugetul de stat vor fi încasate cele 180 de milioane de lei de la tranzacția respectivă.

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, cu această ocazie, o întrevedere cu ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușcă, și cu directorul general al Companiei „Transgaz”, Ion Sterian, oficialul de la Chișinău mulțumind echipelor de la „Eurotransgaz” și „Transgaz” pentru eforturile depuse.

Premierul a asigurat conducerea „Transgaz” de întregul suport al Guvernului Republicii Moldova pentru lansarea cât mai rapidă a procedurilor de tender, de achiziții și de construcție a gazoductul Ungheni- Chișinău. Compania „Transgaz” urmează să investească în acest scop circa 93 de milioane de euro.

„Construcția acestui gazoduct va crea o alternativă reală de aprovizionare a pieței interne cu gaze naturale și va consolida securitatea energetică a tării, apropiindu-ne tot mai mult de sistemul european”, a subliniat Pavel Filip.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md