05:08:12 08.03.2021
 
Stiri

TOP cinci cele mai sângeroase femei din Evul Mediu

Știri 26.10.2018 18:02 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
TOP cinci cele mai sângeroase femei din Evul Mediu sursa: historia.ro


Frumoase, bogate, puternice sau pur și simplu malefice. Iată un top a celor mai crude femei din istoria Evului Mediu.

5. Lucretzia Borgia(18 Aprilie 1480-24 iunie 1519): Lucretzia face parte din una dintre cele mai controversate familii din istorie. Familia Borgia este renumită pentru înșelăciuni, asasinări, corupție, perversiuni sexuale și nu numai. Despre Lucretzia se stie că a avut trei mariaje care au avut ca scop servirea intereselor familiei. Lucretzia avea o influență foarte mare printre oamenii bisericii. Există și un tablou celebru ce o înfățișează pe Lucretzia pe scaunul papal în locul tatălui ei, papa Alexandru VI. Se mai știe despre Lucretzia că purta mereu un inel cu otravă pe care îl folosea frecvent pentru a otrăvi băuturi.

4. Catherina de Medici (13 aprilie 1519-5 ianuarie 1589): Caterina provine dintr-o familie de nobili italieni. Aceasta ajunge regina Franței prin căsătoria ei cu regele Franței, Henry al II-lea. Deși nu deține mare putere în timpul vieții soțului ei, reușește să ia frâiele țării ca regentă a fiilor săi, Charles IX și Henry III. Catherina este cunoscută pentru felul în care reușea să-și atingă scopurile, trăindu-și viața după principiile machiavellice. Lupta ei împotriva protestanților, a hughenoților, își atinge punctul culminant în Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu, când regele Charles IX dă ordinul: Omorâți-i pe toți! Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu a fost mai curând o lună (23 august-29 septembrie) în care hughenoții au fost uciși în masă, până când Navarre se convertește la catolicism. Catherina este învinuită si de moartea Jeannei d’Albret, regina Navarrei.

3. Isabella de Castillia (22 aprilie 1451-25 noiembrie 1504): În religia catolică a rămas cunoscută drept „slujitoare a Domnului”. Însă istoria o recunoaște drept una dintre cele mai crude femei din istorie. Împreună cu soțul ei, Ferdinand al II-lea de Aragon, pun bazele Inchiziției spaniole, instituție ecleziastică de departe cu mult mai crudă decât inchiziția papală. Inchiziția spaniolă și-a concentrat acțiunile mai ales împotriva evreilor și a musulmanilor. Aceștia erau torturați în cele mai cumplite moduri si în final uciși. În anul 1492 aproximativ 20 000 de evrei au fost exilați. Bunurile lăsate în urmă erau împărțite între Coroană și Biserică.

2. Regina Maria I a Angliei (18 februarie 1516-17 noiembrie 1558): Maria I sau Maria Tudor a fost fiica regelui Henric al VIII-lea si a Caterinei de Aragon. A fost al 4-lea monarh din casa Tudorilor. Maria I este cunoscută pentru cruzimea ei față de protestanți. Reușește în timpul domniei sale să convertească Anglia la catolicism asasinând aproape toți liderii protestanți și o mare pare din enoriași. Domnia ei a fost una a terorii, crudă și întunecată. De aici îi revine și pseudonimul Bloody Mary.

1. Elisabeta de Bathory (7 august 1560-21 august 1614): Elisabeta a fost o contesă unguroaică, supranumită contesa Dracula. Aceasta, împreună cu alte patru femei, au torturat prin mușcare, înțepare, tăiere, bătaie, ardere si au ucis aproximativ 300 de fete și femei tinere. Victimele proveneau din familii sărace cărora li se promitea un trai mai bun la castelul Čachtice unde locuia Elisabeta. Există si un zvon conform căruia contesa obișnuia să facă baie în sângele victimelor ei deoarece credea ca așa pielea ei va rămâne tânără mai mult timp.

Sursa: histoia.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md