12:18:11 29.04.2024
Stiri

Top 10 plante şi condimente antiîmbătrânire

Reportaj 01.04.2016 09:14 Vizualizări3144 Autor: Ziarul National
Top 10 plante şi condimente antiîmbătrânire sursa: yve.ro


Dr. Joseph Mercola are nişte metode mai „neortodoxe” care l-au făcut o figură controversată în lumea medicinei alternative. Pentru dr. Mercola există 10 condimente foarte puternice pe care probabil le avem toți în bucătărie şi care luptă împotriva îmbătrânirii şi a bolilor. El ne sugerează să încorporăm aceste condimente în mesele zilnice, pentru beneficii maxime.

Consumă numai o linguriţă pe zi din oricare dintre următoarele plante şi condimente şi vei vedea ce efecte pozitive au asupra sănătăţii tale.

Când vine vorba de a alege între ierburile proaspete şi cele uscate trebuie să ştiţi că variantele proaspete sunt mai puternice. În general, cu cât e mai aromată planta, cu atât sunt mai puternice beneficiile. Te poţi bucura de aproape aceleaşi beneficii şi consumând variantele uscate ale acestor plante dacă le depozitezi într-un loc aerisit, ferit de lumina directă a soarelui.


10. Protejează celulele pielii: condimente italiene
Celulele degradate ale pielii ne îmbătrânesc prematur. Se recomandă să folosim condimente italiene când gătim. Acestea ne dau protecţie vitală la nivel celular. Busuiocul, condimentul italian cel mai important, este plin de antioxidanţi care protejează celulele de radicalii liberi (molecule daunătoare care contribuie la apariţia bolilor cardiace, a cancerului, a osteoporozei şi a Alzheimerului).


9. Vindecă-te mai repede de infecţii: cimbru
Infecţiile bacteriene variază: poate fi vorba de o simplă durere în gât sau de o pneumonie care poate deveni chiar mortală. Studiile au arătat că cimbrul poate omorî bacteria care duce la infecţiile cu stafilococ. În plus, extractul de cimbru este folosit în apele de gură. Cu acestea se tratează inflamatiile gâtului.

8. Lupta cu inflamațiile: salvia
Inflamațiile la nivel celular duc la îmbătrânirea mai rapidă a corpului. Se recomandă să punem salvie în mâncărurile noastre pentru a lupta cu inflamațiile. Această plantă luptă cu inflamațiile cauzate de artrita reumatismală, astm şi ateroscleroza.

7. Îmbunătăţeşte somnul şi digestia: maghiran
Un sistem digestiv sănătos şi o noapte bună de somn sunt esenţiale pentru starea generală de sănătate. Studiile au arătat că dacă incluzi în dieta ta maghiranul, poţi activa celulele care ajută digestia. Dacă ai probleme cu somnul, încearcă să pui 5 picături de ulei de maghiran în apa ta de baie. Uleiurile esenţiale ale acestei plante te scapă de stres şi te ajută să dormi bine toată noaptea.


6. Adjuvant al imunităţii: oregano
Multe studii au demonstrat proprietăţile antioxidante ale acestei plante. Acidul rosmarinic din oregano ne scapă de radicalii liberi care ne îmbătrânesc şi ne îmbolnăvesc. Oregano este unul din cele mai puternice antibiotice care există. Te poate ajuta să scapi de Candida, de infecţii sau de ciupercile unghiilor.


5. Menţine-ţi inima tânără: ghimbir
Ghimbirul este un ingredient foarte important. Proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului îţi ţin inima tânără şi arterele curate. În plus, ghimbirul te protejează de bacterii şi de ciuperci. Îţi ajută sistemul imunitar şi te protejează de ateroscleroză prin scăderea nivelului colesterolului şi prin împiedicarea oxidării. Ghimbirul este un bun tratament şi pentru greaţă.

4. Stimulează sucurile gastrice: condiment jamaican
Acest condiment este făcut din fructul numit Pimenta dioică. Are o aromă complexă de piper şi un gust ce seamănă cu un amestec de scorţişoară, ienupăr, usturoi şi nușcoară. Pentru a avea stomacul sănătos freacă bucăţile de carne şi legumele cu acest condiment sau pune-l în supe. Te ajută să scapi de gaze, ajută digestia şi echilibrează nivelul glicemiei. Îţi ţine arterele tinere.

3. Scapă de rigiditatea datorată artritei: scorţişoara
Pe măsură ce îmbătrânim, mulți avem probleme cu muşchii şi cu articulaţiile din cauza artritei. Scorţişoara are compuşi anti-inflamatorii care ajută la calmarea durerii. Mai mult, proprietăţile antibiotice ale scorţişoarei ajută la prevenirea infecţiilor urinare, luptă împotriva degradării dinţilor şi a bolilor gingivale şi omoară bacteriile dăunătoare precum E.coli.


2. Lupta cu toate bolile: căţei de usturoi
Dr. Mercola spune că usturoiul este „scorţişoara când ia steroizi”. La fel ca scorţişoara, căţeii de usturoi sunt buni în lupta împotriva durerilor musculare şi a artritei. Dintre toate condimentele, usturoiul este cel mai bogat în antioxidanţi. În plus, usturoiul conţine eugenol, care are un efect uşor anestezic. Asta înseamnă că usturoiul este benefic în tratarea durerilor de dinţi, de gingii şi de gât. De asemenea, este benefic în afecţiuni precum astmul sau bronşita şi elimină paraziţii intestinali, ciupercile şi bacteriile. Oare e ceva ce nu poate face usturoiul?

1. Previne cancerul şi Alzheimerul: turmeric
Prea mulţi au avut parte de experienţe atât de tragice precum cancerul sau Alzheimerul. În India, unde turmericul este foarte folosit, cancerul apare de 10 ori mai puţin. Cercetătorii au arătat că un compus din turmeric, numit curcumin, care dă culoarea galbenă a turmericului, luptă cu cancerul. Studiile de laborator au aratăt că acest compus te protejează de cancer. Mai mult, studiile au arătat şi că cetăţenii în vârstă din India au cel mai mic risc de apariţie a Alzheimerului.
Dacă vrei să încetineşti îmbătrânirea, este bine să adopţi un stil de viaţă sănătos. Asta înseamnă că trebuie să facem exerciţii fizice regulat, să îmbunătăţim calitatea somnului şi să mâncăm sănătos. Dacă mai includem în dietă şi condimentele de mai sus, nu dăm doar aromă preparatelor, ci putem să ne îmbunătăţim sănătatea şi chiar să ne salvăm viaţa.

Sursa: yve.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md