16:25:01 25.06.2024
Stiri

VIDEO // „Respect pentru VETERANI”: În ajun de Paște, 100 de veterani au primit ajutor financiar din partea A.S.I.C.S.

Actualitate 29.04.2024 11:59 Vizualizări4611 Autor: ZiarulNational
VIDEO // „Respect pentru VETERANI”: În ajun de Paște, 100 de veterani au primit ajutor financiar din partea A.S.I.C.S.


În ajunul sărbătorilor de Paște, 100 de veterani de război din diferite regiuni ale R. Moldova au beneficiat de un suport financiar, în valoare de 1 000 de lei pentru fiecare.

Acest suport financiar important a fost acordat de către Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) prin intermediul Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din R. Moldova.

Președintele Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din R. Moldova, Victor Alerguș, a apreciat faptul că A.S.I.C.S. nu uită niciodată de veterani.

„Am organizat această acțiune pentru a oferi un ajutor financiar pentru 100 de veterani în sumă de 1 000 de lei cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ne dorim ca cei prezenți să primească acest ajutor pentru că au nevoie de el”.Gestul și atenția Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din R. Moldova a fost apreciate de fiecare veteran.
„Necesitatea de a avea un suport financiar pentru orice familie e un lucru binevenit, mai ales în ajun de Paște. Vreau să vă spun că este un gest foarte plăcut pentru că nu suntem lăsați uitării”, a recunoscut veteranul războiului de la Nistru, Alexei Mocreac.Ajutorul financiar oferit de A.S.I.C.S. este cu atât mai valoros, cu cât mulți veterani se confruntă cu creșterea cheltuielilor legate de facturi, dar și necesitatea a achiziționa medicamente sau de a se trata.

„Vreau să mulțumesc pentru acest ajutor oferit. Îmi va fi de mare folos. Cu acești bani voi putea achiziționa medicamente pentru a putea continua tratamentul”, a menționat Piotr Iazadji, membru al Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, orașul Taraclia.

Acesta a fost completat de veteranul Ivan Grosu, de la Asociația Veteranilor Flotei Maritime „Alexandru Marinescu”. „Sunt foarte multe persoane nevoiașe, care nu se descurcă cu cheltuielile zilnice, în special pentru achitarea serviciilor comunale. Au crescut prețurile și la produsele alimentare. Dacă e să vorbim la general e un ajutor oferit la timp”.

„Vreau să le mulțumesc celor de la A.S.I.C.S. pentru ceea ce fac, dar în special ceea ce fac pentru veterani. Mai ales acum în ajunul sărbătorilor pascale. Este un ajutor indispensabil”, a punctat veteranul Ivan Arnaut, membru al Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, orașul Taraclia.

Campania „Respect pentru veterani” a fost lansată de Asociația A.S.I.C.S. la începutul anului 2023. Până în prezent, în cadrul proiectului, peste 2 000 de veterani de război au beneficiat de suport financiar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md