08:07:08 19.06.2024
Stiri

Maia Sandu despre „Pobeda” lui Șor, dar și cele peste 20 de MILIOANE de lei aduse de la Moscova de „cărăușii” fugarului: „Poliția și SIS își fac treaba, dar se ajunge la o etapă unde nu se mai întâmplă nimic. Există un TUPEU enorm...”

Actualitate 29.04.2024 10:59 Vizualizări2432 Autor: ZiarulNational
Maia Sandu despre „Pobeda” lui Șor, dar și cele peste 20 de MILIOANE de lei aduse de la Moscova de „cărăușii” fugarului: „Poliția și SIS își fac treaba, dar se ajunge la o etapă unde nu se mai întâmplă nimic. Există un TUPEU enorm...”


Președinta Maia Sandu își dorește ca ancheta în privința susținătorilor blocului „Pobeda”, care ar fi adus de la Moscova peste 20 de milioane de lei pentru finanțarea formațiunilor controlate de fugarul Ilan Șor, să aibă o finalitate. Acest lucru depinde foarte mult de sistemul judecătoresc, care ar opune „o rezistență fără precedent” în a se reforma, a declarat șefa statului la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții diasporei.

Președinta Sandu le-a explicat cetățenilor noștri din Belgia că nu dânsa trebuie să facă demersurile necesare pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere, în contextul în care avocații celor vizați asta și așteaptă.

„Din câte am văzut, organele s-au autosesizat. Nu trebuie Președinția să facă demersuri, pentru că în asemenea cazuri avocații celor care comit asemenea infracțiuni spun că se implică politicul. Deci, instituțiile noastre s-au autosesizat, are loc o anchetă. Important să vedem o finalitate. Noi vedem instituții care își fac treaba bine - Poliția, Serviciul de Informații și Securitate, iar după asta se ajunge la o altă etapă, într-o anumită instituție, unde nu se mai întâmplă nimic. Deci, astfel de cazuri trebuie sancționate, pentru că ele contravin legislației R. Moldova”, a subliniat șefa statului.

CITIȚI și VIDEO // „Pobeda” lui Șor ar fi adus la Chișinău, cu avionul, peste 20 de milioane de lei: Banii, confiscați de oamenii legii la aeroport

În același context, Maia Sandu a precizat că reforma justiției nu se derulează așa cum și-a dorit, deoarece unele persoane cu o reputație proastă insistă să rămână și să influențeze și mai departe lucrurile în sistem.

Citește și:VIDEO // „Pobeda” lui Șor vrea să FEDERALIZEZE R. Moldova, iar limba de comunicare să fie RUSA: „Fiecare va avea drepturi, ÎMPUTERNICIRI. Transnistria va fi de acord, în condițiile în care Rusia va fi mediator”

„Planurile noastre inițiale au fost că aceste etape de curățare a sistemului se vor întâmpla mai repede. S-a întâmplat mai încet, pentru că pe parcurs a apărut o întrebare, apoi alta. O piedică a creat-o, de exemplu, Curtea Supremă de Justiție. La fiecare acțiune a guvernării, cei din sistem, care își doresc să păstreze corupția, au venit cu lovituri. Unele lucruri nu au putut fi prevăzute, dar pe altele puteam să le prevedem la bine. Nu trebuia să ne așteptăm că va fi o reformă care va merge pe linie dreaptă. Ne-am imaginat că în sistem sunt mai mulți oameni care își doresc ca lucrurile să se facă corect acum. Nu zic că nu sunt oameni corecți în sistem, dar nu există curaj din partea celor care nu încalcă legea. În același timp, există un tupeu enorm din partea celor care au comis abuzuri în toți acești ani și care sub toată insistența vor să rămână”, a conchis președinta Sandu.

Citește și: Premierul Recean, despre bătrânii utilizați de „grupul criminal Șor” pe post de „transportatori de bani în numerar”: „Instituțiile au sechestrat peste un milion de dolari în numerar, bani murdari, bani din crima organizată”

Amintim că mai mulți cetățeni care au revenit zilele trecute cu două curse de avion de la Moscova, unde a fost creat blocul „Pobeda” condus de fugarul Ilan Șor, aveau buzunarele pline cu bani. Reprezentanții „grupării criminale” au folosit „cărăuși” în vârstă, pentru a sensibiliza organele de drept. Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, oamenii legii au confiscat o sumă totală de peste 20,04 milioane de lei, în diferite valute. Banii erau împărțiți astfel încât „cărăușii” să nu depășească suma de 10 000 de euro, permisă de legislație.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md