23:56:16 25.06.2024
Stiri

Reguli NOI la Aeroportul Internațional Chișinău, de la 1 mai: Acces în aerogară doar pentru pasagerii cu bilete, care trebuie să ajungă cu trei ore înainte de zbor

Actualitate 29.04.2024 11:22 Vizualizări3548 Autor: Ziarul National
Reguli NOI la Aeroportul Internațional Chișinău, de la 1 mai: Acces în aerogară doar pentru pasagerii cu bilete, care trebuie să ajungă cu trei ore înainte de zbor


Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis, începând cu data de 1 mai curent, doar pentru persoanele care au bilete de îmbarcare în avion.

Celelalte persoane vor trebui să aștepte în afara aerogării, a anunțat astăzi șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca.

„Începând cu data de 1 mai, schimbăm puțin regulile de acces în Aeroportul Internațional Chișinău - acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion. Cetățenii care vor să-i întâlnească, vor fi nevoiți să aștept în afara aerogării. Această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita diferite situații neplăcute care pot fi declanșate în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Îndemnăm pe această cale cetățenii Republicii Moldova să monitorizeze permanent informația publicată pe site-ul Poliției de Frontieră, dar și pe resursele media folosite de către aceasta pentru a fi informați la timp despre punctele de trecere cele mai solicitate, intervalul de timp de trecere cel mai solicitat în așa fel încât să aibă opțiunea de a selecta alte puncte de trecere a frontierei, întru evitarea creării rândurilor la frontieră”, a precizat Ruslan Galușca, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Guvern.

CITIȚI și Poliția, mobilizare de 1 mai, de Paște, 9 mai și Paștele Blajinilor, pentru asigurarea ordinii publice: „În această perioadă, infracționalitatea crește din cauza consumului excesiv de alcool”; Panglica negru-oranj, simbolul agresiunii ruse, INTERZISĂ

Totodată, șeful IGPF a menționat că a fost majorat numărul de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „în așa fel ca fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”, dar și în alte puncte de trecere a frontierei, inclusiv la Leușeni - Albița, pentru a fluidiza traficul în perioada sărbătorilor pascale.

Amintim că, săptămâna trecută, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Aeroportul Internațional Chișinău și Autoritatea Aeronautică Civilă au anunțat călătorii că trebuie să ajungă la aerogară cu cel puțin trei ore înainte de zbor pentru a reuși parcurgerea tuturor procedurile necesare înainte de călătorie.

„Datorită trecerii Aeroportului Chișinău la programul de vară, care este aglomerat, și pentru a evita formarea cozilor și întârzierile, vă rugăm să respectați timpul minim de prezentare la rută. De asemenea, vă informăm că procedurile de control și înregistrare a pasagerilor au fost revizuite pentru a asigura o securitate sporită, ceea ce poate duce la anumite întârzieri”, a transmis Poliția de Frontieră.

Potrivit instituției, aceste măsuri sunt esențiale pentru siguranța pasagerilor și a personalului aeroportuar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md