22:32:38 14.08.2018
 
Stiri

Tarifele la ROAMING între R. Moldova și România ar putea fi ELIMINATE: „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”

Economie 15.05.2018 21:25 Vizualizări1292 Autor: Ziarul National
Tarifele la ROAMING între R. Moldova și România ar putea fi ELIMINATE: „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”

Autoritățile din R. Moldova și România ar putea să elimine, în viitorul apropiat, tarifele la roaming, similar practicii din cadrul Uniunii Europene. Despre acest lucru au discutat astăzi, la Chișinău, premierul Pavel Filip și ministrul Economiei din România, Dănuț Andrușca.

Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a executivelor de la Chișinău și București. „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică R. Moldova - România. Accentul principal în acest sens este pus pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

Oficialii s-au referit la cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea „Transgaz”, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.

În prezent, autoritățile sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea condițiilor suspensive din contractul de privatizare. „Este esențială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a menționat ministrul Economiei al României.

Părțile au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice ale celor două state.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md