23:19:48 09.05.2021
 
Stiri

SUA vor DONA Republicii Moldova o cantitate de vaccin antigripal apropiată celei PROCURATE de către guvernarea de la Chișinău din Federația Rusă

Actualitate 01.12.2020 16:31 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
SUA vor DONA Republicii Moldova o cantitate de vaccin antigripal apropiată celei PROCURATE de către guvernarea de la Chișinău din Federația Rusă
Poză simbol


R. Moldova a achiziționat 100 000 de doze de vaccin antigripal, tetravalent, din Federația Rusă, iar alte 85 000 de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă la Chișinău în următoarele zile, fiind donate republicii noastre de către Statele Unite ale Americii.

Totodată, alte 15 000 de doze au fost achiziționate prin intermediul UNICEF.

Pentru vaccinurile din Rusia, achiziționate fără licitație de la „Fort LLC”, o firmă controlată de guvernul rus, inclusiv prin „Gazprombank”, R. Moldova a plătit peste 12 milioane de lei sau câte circa 120 de lei per doză de vaccin.

Vaccinurile din Federația Rusă au fost repartizate instituțiilor medico-sanitare, iar în primul rând va fi vaccinat personalul medical din prima linie care acordă asistență medicală bolnavilor cu COVID.

Totodată, urmează a fi imunizate împotriva gripei sezoniere contingentele profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire - lucrători medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament etc.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică reiterează că beneficiile vaccinării împotriva gripei sezoniere sunt reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

Imunizarea cu vaccin antigripal este una dintre cele mai sigure și eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și evitarea complicațiilor și recomandă persoanelor din categoriile cu risc sporit de îmbolnăvire să se vaccineze.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md