21:06:07 21.02.2018
Stiri

STUDIU // Cum să foloseşti acest ulei pentru CREŞTEREA părului

Știri 23.09.2017 08:00 Vizualizări575 Autor: Ziarul National
STUDIU // Cum să foloseşti acest ulei pentru CREŞTEREA părului sursa: eva.ro

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii. Până la vârsta de 50 de ani, jumătate dintre femei şi 85% dintre bărbaţi sunt afectaţi de căderea părului.

Unele studii au demonstrat că uleiul de rozmarin ar putea avea beneficii importante în prevenirea căderii şi stimularea creşterii părului, potrivit medicalnewstoday.com.

Căderea părului este cauzată de diverşi factori, de la tulburări hormonale, infecţii, reacţii ale sistemului imunitar, vârstă sau moştenirea genetică. În cazul bărbaţilor, căderea părului poate apărea atunci când un derivat al testosteronului, numit dihidrotestosteron, atacă foliculii de păr. Testosteronul există şi în organismul femeilor, dar într-o cantitate mult mai mică decât în cazul bărbaţilor, astfel că această cauză de cădere a părului este mai rară în cazul femeilor.

În cadrul unui studiu realizat în anul 2013, s-a demonstrat că şoarecii afectaţi de căderea părului din cauza testosteronului au prezentat o creştere a părului în urma tratamentului cu ulei de rozmarin. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că uleiul de rozmarin ar putea preveni dihidrotestosteronul (DHT) să atace foliculii de păr.

În 2015, un alt studiu a comparat uleiul de rozmarin cu minoxidil, un tratament popular pentru creşterea părului. Persoanele afectate de căderea părului din cauza tulburărilor hormonale cauzate de DHT au fost tratate timp de şase luni cu ulei de rozmarin sau minoxidil. După trei luni, niciunul dintre grupuri nu prezenta mai mult păr.

Dar după şase luni, ambele grupuri prezentau o creştere vizibilă a părului. Grupul tratat cu rozmarin avea o creştere mai mare a părului faţă de grupul tratat cu minoxidil. Rezultatul sugerează faptul că uleiul de rozmarin ar putea stimula creşterea părului pe termen lung. De asemenea, în cadrul studiului a putut fi observat faptul că persoanele care au fost tratate cu minoxidil au raportat mâncărimi ale scalpului, ceea ce arată că rozmarinul poate fi o opţiune mai bună pentru cei care se confruntă cu iritaţii sau alergii.

Alte studii au arătat că rozmarinul poate fi eficient şi în stoparea căderii părului provocată de alte cauze decât cele hormonale, aşa cum sunt infecţiile cu ciuperci sau bacterii.


S-a mai descoperit faptul că uleiul de rozmarin stimulează circulaţia sanguină şi îmbunătăţeşte sănătatea în cazul cobailor. Iar dacă acest efect este valabil şi în cazul oamenilor, rozmarinul ar putea preveni căderea părului prin îmbunătăţirea sănătăţii scalpului.

Cum să foloseşti uleiul de rozmarin

Deşi uleiul de rozmarin este un remediu natural, acesta nu este neapărat sigur pentru orice persoană. Femeile însărcinate ar trebui să evite folosirea acestuia fără recomandarea medicului. De asemenea, dacă ai pielea sensibilă trebuie să-l foloseşti cu prudenţă. Uleiul de rozmarin poate fi iritant, de aceea trebuie evitat contactul cu ochii şi gura.

Poţi folosi uleiul de rozmarin ca tratament împotriva căderii părului sub forma unui şampon care conţine acest ingredient natural, dar îţi poţi face şi acasă un şampon pe bază de rozmarin, adăugând 10-12 picături de ulei de rozmarin în şamponul tău, cu care să te speli zilnic.

Mai poţi realiza o soluţie pe bază de ulei de rozmarin. Pune câteva picături de ulei de rozmarin într-un ulei hidratant precum cel de măsline, de avocado sau de cocos. Aplică pe scalp şi lasă să acţioneze peste noapte, timp de cel puţin cinci ore.

Uleiul de rozmarin îşi va face efectul în câteva luni, prin urmare ai nevoie de răbdare şi perseverenţă.

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md