19:46:51 14.07.2020
 
Stiri

Stoianoglo REFUZĂ să vină în Parlament și amintește Platformei „DA” despre principiul separației puterilor în stat. Slusari: „Dar ce caută la ședințele CSS, organ consultativ? Văd că Stoianoglo merge acolo și-i raportează lui Dodon”

Actualitate 30.06.2020 18:15 Vizualizări1190 Autor: Ziarul National
Stoianoglo REFUZĂ să vină în Parlament și amintește Platformei „DA” despre principiul separației puterilor în stat. Slusari: „Dar ce caută la ședințele CSS, organ consultativ? Văd că Stoianoglo merge acolo și-i raportează lui Dodon”


Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu va veni în această săptămână în Parlament, pentru a prezenta detalii despre mersul anchetei în mai multe dosare de rezonanță, inclusiv cel privind concesionarea Aeroportului sau cazul „Bahamas”, așa cum a solicitat fracțiunea parlamentară a Platformei „DA”.

Citește și: DOC // Procurorul GENERAL Stoianoglo și-ar putea face apariția în Parlamentul R. Moldova

„Într-un stat de drept nimeni și cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, atentează la independența și imparțialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept”, argumentează Procuratura Generală.

Sursa citată subliniază că Parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a procurorului general pe anumite dosare iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare.

„Cu excepția controlului ierarhic intern, unica autoritate ce realizează controlul procesual al prestației procurorilor este sistemul judecătoresc. Procuratura va continua să informeze societatea despre rezultatele acțiunilor întreprinse, așa precum se procedează pe toate dosarele de interes sporit”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Liderul fracțiunii Platforma „DA”, Alexandru Slusari, susține că „a luat act” de poziția PG, care ar fi una „manipulatoare”.

„Mai am un dram de speranță că nu Stoianoglo este cel care a dictat acest comunicat. Platforma „DA” a specificat că nu-l poate obliga pe procuror general să vină la audieri. Noi am lansat o invitație. Considerăm că Parlamentul are dreptul să fie informat despre dosarele de rezonanță, pornite acum un an. Doar o singură întrebare am vizavi de acest comunicat „genial”: ce caută procurorul general la ședințele Consiliului Superior de Securitate, un organ consultativ, care nici nu este menționat în Constituția R. Moldova? Văd că fiecare dată dl. Stoianoglo merge acolo și îi raportează lui Dodon”, a comparat deputatul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

misa 30.06.2020 21:18

De atata Porcarie stoianoglo a devenit stoianagii !

NU ma convinge 01.07.2020 11:53

Acest procuror "independent" nu convinge,atît timp cît nu da rezultate,anume pe cazuri arzătoare.Sa de-a răspuns cu fapte,atunci,nu deputaților, dar societății civile.In aceasta societate doar a crescut,s-a format profesional,și-a perfecționat experiența prin colaborări cu organisme europene democratice(suedeze)...Nu are decât,sa arate independenta de cap și luare de decizii,ca sa avem Tara de Drept !!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md