05:53:15 14.06.2024
Stiri

Știai că unele aplicații te SPIONEAZĂ prin microfonul telefonului?

Știri 01.01.2018 14:05 Vizualizări4162 Autor: Ziarul National
Știai că unele aplicații te SPIONEAZĂ prin microfonul telefonului? Sursa: playtech.ro


Mai multe jocuri aparent inofensive, pentru telefoane cu Android, te spionează prin intermediul microfonului.

Pentru că multe conspirații sunt sortite să devină realitate, sunt șanse mari ca spionajul prin intermediul microfoanelor telefoanelor să nu fie doar o teorie nebunească.

Aplicațiile ca Pool 3D, Beer Pong: Trickshot și Real Bowling Strike 10 Pin par a fi doar simple jocuri, însă acestea folosesc software de la Alphonso, un start-up care colectează date cu privire la ce văd oamenii la televizor, informațiile fiind vândute mai departe.

Cu ajutorul microfonului de pe telefon, software-ul poate afla la ce te uiți pe baza semnalelor audio din reclamele TV și din emisiuni. Informațiile de acest fel sunt folosite pentru a servi reclame mai specifice utilizatorilor.

Peste 250 de jocuri care folosesc acest software sunt disponibile în Google Play, în timp ce altele sunt disponibile chiar și în App Store.

Unele sisteme de urmărire sunt integrate în aplicații pentru copii. Softul poate să detecteze sunete chiar și dacă ai telefonul în buzunar, cât timp aplicația-cheie rulează în fundal.

Alphonso spune că softul, care nu înregistrează limbajul uman, este descris clar în cadrul informațiilor despre aplicații și nu are acces la microfon fără ca utilizatorii să își dea explicit acordul.

Compania a refuzat să spună de la câți oameni a adunat date până acum. În plus, Ashish Chordia, CEO al companiei, susține că nu poate oferi numele celor 1.000 de jocuri și de aplicații care folosesc softul, deoarece un rival încearcă să îi distrugă relația cu dezvoltatorii.

Chordia spune că Alphonso nu și-a dat acordul pentru folosirea softului în cadrul aplicațiilor pentru copii. Totuși, acesta a ajuns în diverse jocuri, cum ar fi „Teeth Fixed” sau „Zap Balloons”.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md