07:17:26 24.05.2024
Stiri

Rusia NU renunță la R. Moldova! LISTA persoanelor care au încercat și încearcă să DESTABILIZEZE republica noastră

Actualitate 11.12.2023 11:16 Vizualizări2452 Autor: Ziarul National
Rusia NU renunță la R. Moldova! LISTA persoanelor care au încercat și încearcă să DESTABILIZEZE republica noastră


Implicată într-un război la scară largă cu Ucraina, Rusia nu renunță la R. Moldova. Investigațiile de presă scot la iveală încercările constante ale Kremlinului de a-și menține prezența în republica noastră prin intermediul unor grupuri de influență. Oamenii lui Putin au angajat entități pentru a manipula guvernarea și moldovenii, iar conexiunile acestora cu organizații și persoane sancționate arată tentative de implicare profundă a Rusiei în afacerile interne ale R. Moldova, scrie disinfo.md.

Mass media internațională și cea de la Chișinău au prezentat recent acțiunile grupului, relevând conexiunile sale cu persoane aflate pe lista de sancțiuni a SUA și ale Uniunii Europene.

Indivizi precum Konstantin Prokopyevici Sapozjnikov, Iuri Iurievici Makolov, Gleb Maksimovici Khloponin, Svetlana Andreevna Boyko, Aleksey Veaceslavovici Losev, Vasili Viktorovici Gromovikov și Anna Travnikova au fost implicați în diverse activități menite să submineze Guvernul de la Chișinău. De menționat că anumite persoane din lista de mai sus au fost prezente și în campania electorală a lui Igor Dodon din 2020.

Citește și: VIDEO // SIS a deconspirat o nouă rețea de SPIONAJ rus în R. Moldova, care ar fi implicată în acțiuni de TRĂDARE de PATRIE: 500 000 de dolari trimise într-un singur an din Rusia pentru rețeaua coordonată de FSB

Recent, Departamentul de Trezorerie al SUA i-a sancționat pe Yuri Igorievici Gudilin, Olga Yurievna Grack și Leonid Mihailovici Gonin pentru eforturile lor de a influența rezultatele alegerilor din R. Moldova. De asemenea, Uniunea Europeană a impus sancțiuni unor indivizi din Rusia și R. Moldova, acuzați de acțiuni împotriva guvernului moldovean.

Citește și: VIDEO // Cine ar fi agenții FSB reținuți de procurori, care au construit o adevărată rețea de SPIONAJ pe teritoriul R. Moldova. Unul dintre aceștia a fost văzut la sediul PSRM alături de Dodon și Ion Ceban

Grupul include lideri precum Konstantin Prokopyevici Sapozjnikov, implicat în acțiuni de destabilizare și asociat cu organizații neo-naziste. Iuri Iurievici Makolov a sprijinit logistic complotul împotriva guvernului de la Chișinău, în timp ce Gleb Maksimovici Khloponin a colectat informații despre securitatea clădirilor guvernamentale moldovenești.

Citește și: Reacție CINICĂ a Rusiei, după ce SIS a deconspirat și REȚINUT la Chișinău liderii unei rețele de SPIONAJ coordonată de FSB: ,,Rusia, spre deosebire de Occident, respectă suveranitatea altor state și nu se implică în treburile lor interne"

Svetlana Andreevna Boyko, membru de rang înalt al grupului, a gestionat bugetul pentru tentativele de destabilizare și a fost activă în promovarea narațiunilor pro-ruse. Alți membri precum Aleksey Veaceslavovici Losev și Anna Travnikova au fost implicați în recunoașteri în Moldova și au deținut afaceri, cum ar fi atelierul de ceramică Perko Julleuchter.

Citește și: Socialistul Dodon, DERANJAT de faptul că SIS a deconspirat și reținut liderii unei rețele de SPIONAJ coordonată de FSB: „Să căutați spioni și diversioniști în SIS și Procuratură, unde activează cetățeni ai României și SUA”


Vasili Viktorovici Gromovikov a fost implicat în finanțarea operațiunilor de destabilizare, iar grupul a avut legături cu proiectul Material Evidence și Assoziation Journalisten im Kampf um den Frieden (AJKF), care a oferit granturi jurnaliștilor pentru a promova narațiuni pro-ruse.

Dezvăluirile în cauză arată o implicare profundă a Federației Ruse în afacerile interne ale R. Moldova, subliniind necesitatea ca cetățenii să fie conștienți și vigilenți.

Mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md