16:32:45 29.11.2023
Stiri

„Statalistul” Dodon nu se mai ascunde și se plasează DESCHIS de partea Moscovei în SCANDALUL privind „antenele” de pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău: „Sunt acuzații de spionaj nefondate împotriva diplomaților ruși”

Actualitate 26.07.2023 15:40 Vizualizări1761 Autor: Ziarul National
„Statalistul” Dodon nu se mai ascunde și se plasează DESCHIS de partea Moscovei în SCANDALUL privind „antenele” de pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău: „Sunt acuzații de spionaj nefondate împotriva diplomaților ruși”


„Statalistul” Igor Dodon, cercetat penal inclusiv pentru corupție și trădare de patrie, consideră că autoritățile de la Chișinău ar acuza nejustificat Rusia de acțiuni de spionaj și că nu ar exista temei ca numărul diplomaților din cadrul Ambasadei Rusiei în R. Moldova să fie redus, așa cum a solicitat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Potrivit lui Dodon, guvernarea de la Chișinău ar „distruge în mod deliberat relațiile cu un partener strategic – Rusia”, fără să amintească de embargourile impuse de ruși produselor moldovenești, distrugerea sticlelor de vin autohton demonstrativ cu buldozerele și reducerea unilaterală a volumului de gaze către R. Moldova în plină iarnă.

Citește și: De la 84 la 25: Federația Rusă trebuie să rămână, până la 15 august curent, cu 10 funcții diplomatice și 15 poziții administrative la Chișinău, pe baza principiului de paritate. Explicațiile MAEIE

„Distrugerea relațiilor cu Rusia, pe baza unor publicații dubioase din presa locală despre antene de pe acoperișul ambasadei, acuzații nefondate de spionaj împotriva diplomaților - toate acestea sunt dincolo de bunul-simț, contrar prevederilor Convenției de la Viena.

Citește și: AMENINȚĂRI // Ambasadorul rus la Chișinău spune că antenele de pe clădirea Ambasadei Rusiei sunt „ruginite” și acuză autoritățile R. Moldova de rusofobie: „Cei care au luat asemenea decizii trebuie să înțeleagă ce urmări vor fi pentru ei”

Maia Sandu și partidul ei au intrat în competiția rusofobie sub presiunea curatorilor lor occidentali, care vor să folosească țara și oamenii noștri ca monedă de schimb în jocul lor împotriva Federației Ruse. Acesta este un joc foarte periculos, care se poate transforma în necazuri și mai mari pentru cetățenii noștri decât cele aduse lor de guvernarea de doi ani a actualului guvern”, a declarat Dodon pentru agenția rusă TASS.

Citește și: „Cartierul RUSESC” din jurul Ambasadei Rusiei la Chișinău. Câți diplomați și angajați are misiunea diplomatică și de ce R. Moldova a fost și este sub „paritatea” Moscovei

Retorica lui Dodon este asemănătoare cu cea a ambasadorului Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, dar și a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Citește și: Zaharova amenință Chișinăul, după ce vicepremierul Popescu a anunțat că diplomații ruși, care se ocupă cu acțiuni de DESABILIZARE a R. Moldova, vor fi trimiși acasă: „Este o decizie nejustificată și neprietenească, care nu va rămâne fără răspuns”

În reacția sa pentru TASS, Dodon nu a admis nicio secundă că Rusia, care menține trupe militare ilegale pe teritoriul nostru, ar fi pus la cale mai multe acțiuni de destabilizare și că ar avea o politică ostilă față de R. Moldova, stat suveran și independent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md