20:32:17 15.08.2018
 
Stiri

VIDEO // Spicherul Andrian Candu, discurs la tribuna Organizației Națiunilor Unite. Ce probleme a abordat președintele Parlamentului

Politică 12.04.2018 20:42 Vizualizări1342 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spicherul Andrian Candu, discurs la tribuna Organizației Națiunilor Unite. Ce probleme a abordat președintele Parlamentului
„R. Moldova este angajată în promovarea şi asigurarea siguranţei rutiere. Conştientizăm problema în toată complexitatea ei, precum şi consecinţele pe care aceasta le comportă pentru ţară. Toate proiectele noi de infrastructură trebuie să conţină noile criterii de siguranţă rutieră”, a declarat astăzi preşedintele Parlamentului Andrian Candu la tribuna ONU, în cadrul Reuniunii Adunării Generale a ONU privind siguranţa rutieră.

În discursul său, Andrian Candu a vorbit și despre măsurile întreprinse pentru a reduce numărul victimelor în trafic, precum și importanța măsurilor de prevenire inclusiv prin instrumente legislative, standarde în infrastructura rutieră și educație.

„Numărul victimelor accidentelor rutiere poate fi scăzut și familii intacte așteptate acasă, dacă vom ține cont de noile cerințe ale siguranței rutiere, proiectele de infrastructură, dar și educația corectă a tuturor participanților la trafic – de la persoanele care conduc auto, la copii, fiecare necesită o bună cunoaștere a regulilor și obligativitatea respectării lor. Astfel, vom putea diminua cazuri fatale și accidente rutiere ce ne afectează zilnic. Parlamentul, Guvernul și societatea civilă vor continua eforturi conjugate, împreună cu partenerii internaționali pentru asigurarea unei infrastructuri rutiere sigure și pentru creșterea siguranței oamenilor”, a spus președintele Parlamentului.

Andrian Candu a vorbit despre Programul „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat în ianuarie curent, campania de informare „În brațe nu-i în siguranță”, promovată de președintele Parlamentului pentru încurajarea transportului copiilor în scaune auto, precum și platforma parlamentară creată pentru asigurarea implementării celor mai bune practici internaționale și a standardelor UE în tot complexul de măsuri care vizează securitatea rutieră.
În calitate de ambasador al securității rutiere, desemnat de Eastern Alliance for Safe and Sustanable Transport, precum și de președinte de Parlament, Andrian Candu a subliniat necesitatea bunei cooperări și a eforturilor comune în promovarea obiectivului global de reducere a numărului de răniți și morți în accidente rutiere.
Programul președintelui include, de asemenea, întrevedere cu Amina Mohammed, Secretar General adjunct ONU. Totodată, spicherul Candu va participarea la Conferința parlamentară globală a Rețelei parlamentare a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, la Washington DC, va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA.
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Vlad. 12.04.2018 20:54

Mai util ar fi sa spuna cum sa furat miliardele

andrei 12.04.2018 21:32

Sperăm că cele 1200 km de drumuri vor contribui semnificativ la capacitatea Republicii Moldova de a face față siguranței în circulația rutieră! e necesar cu orice preț de a identifica metode de a implementa acest proiect! Cu drumuri rele nu poți avea o circulație sigur precum și o economie dezvoltată!

Adevărul 12.04.2018 22:00

Dar eu sper ca pe langa drumurile mai bune sa se majoreze si pedepsile pentru cei care incalca lege, ceea cei va face mai responsabili si va duce la diminuarea cazurile de accindente,.

Spencer 12.04.2018 22:04

Spicherul a meționat clar problemele principale și inițiativele noastre ce țin de infrastructură îndeosebi, proiectele-soluții a acestor probleme vor fi soluționate, fiind prea mare amploarea.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md