06:27:03 06.12.2023
Stiri

MĂSURĂTORI // Încă un mandat de PREȘEDINTE pentru Maia Sandu. Dodon și Ceban ar acumula împreună doar jumătate din voturile date de cetățeni pentru actuala șefă a statului

Actualitate 27.06.2023 12:20 Vizualizări2873 Autor: Ziarul National
MĂSURĂTORI // Încă un mandat de PREȘEDINTE pentru Maia Sandu. Dodon și Ceban ar acumula împreună doar jumătate din voturile date de cetățeni pentru actuala șefă a statului


Maia Sandu ar câștiga cu lejeritate încă un mandat de președinte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, potrivit unui sondaj realizat de de CBS-Research, la comanda comunității WatchDog.

Șefa statului ar acumula 46,6 la sută din voturile celor deciși, la o mare distanță față de urmăritorii candidați: Igor Dodon - 17,4% și Ion Ceban - 7,6 la sută.

Potrivit sondajului, din aprilie și până în iunie, Igor Dodon a pierdut 4% din intențiile de vot.De asemenea, cercetarea sociologică relevă că Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor (întrebare deschisă - când respondenții singuri oferă răspunsul, fără a li se oferi o listă n.r.) - 30,1%.

Socialistul Dodon se bucură de încrederea a 5,4%, iar Ilan Șor - de 4,1 la sută.

Premierul Dorin Recean și spicherul Igor Grosu nu au fost nominalizați la acest capitol, potrivit imaginii de mai jos.

Maia Sandu este pe primul loc la capitolul încredere și atunci când cetățenilor li se oferă o listă cu politicieni.

Pe locul secund se situează Ion Ceban, iar Igor Dodon e pe locul trei și e pe cale să fie depășit de spicherul Igor Grosu.

Premierul Recean este abia pe locul șase, în spatele lui Ilan Șor.
Sondajul realizat prin metoda CATI (interviu telefonic moderat de intervievator) a fost efectuat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, în perioada 10 – 19 iunie 2023, pe un eșantion stratificat de 1 121 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 ani și mai mult. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a R. Moldova, cu o eroare maximă de +3,1%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md