19:40:58 16.01.2018
Stiri

Socialiștii NU acceptă modificarea Constituției R. Moldova: „Doar aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică este capabilă să asigure restaurarea economiei”

Politică 12.09.2017 15:00 Vizualizări1229 Autor: Ziarul National
Socialiștii NU acceptă modificarea Constituției R. Moldova: „Doar aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică este capabilă să asigure restaurarea economiei”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a făcut publică o declarație prin care „condamnă categoric” inițiativa Partidului Democrat din Moldova de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca orientare strategică a Republicii Moldova, menționând că asemenea lucruri urmează a fi decise în cadrul unui referendum.

„Considerăm absolut inadecvată orice intervenție în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului și a majorității absolute a Parlamentului. Vectorul strategic al dezvoltării țării poate și trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum național. Aceste schimbări nu pot fi impuse poporului de către un partid care a câștigat puțin mai mult de 15% în alegerile parlamentare și s-a clasat doar pe locul patru în aceste alegeri”, se arată în declarația socialiștilor.

Potrivit PSRM, cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit „un dezastru pentru Moldova”: „În anii așa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din țară au fost furate miliarde de euro. Mai mult de 100 de persoane părăsesc țara în fiecare zi. Anume Guvernul actual, cu participarea directă a PDM, a făcut totul pentru a discredita și falimenta vectorul european, reducând numărul de susținători ai integrării europene mai mult de două ori – de la 70% la mai puțin de 35%”.

Socialiștii anunță că vor bloca această inițiativă în Parlament, considerând că „doar aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică este capabilă să asigure restaurarea economiei țării, reducerea prețurilor la resursele energetice pentru Moldova și revenirea produselor moldovenești pe piețele tradiționale”.


„Conducerea PDM, care reflectă poziția minorității populației, dar care controlează majoritatea în actualul Parlament, demonstrează din nou necesitatea dizolvării Parlamentului și a numirii alegerilor parlamentare anticipate, pe care insistă Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, cităm din aceeași declarație.

Amintim că intenția de a modifica Constituția a fost anunțată astăzi de liderul democrat, Vlad Plahotniuc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Aculina 12.09.2017 15:32

Socialistii doresc restabilirea URSS si nu le pasa lor de doleantele cetatenilortarii, ei-vasalii lui Putin impreuna cu Dodon se viseaza in alaiul tarului si doresc sa vada cetatenii tarii in imperiul rus.

Vasile 12.09.2017 17:10

Cred că PD-ul cind au venit cu initiativa nici nu s-au asteptat la sustinerea PSRM-ului Pro rus... ci mai mult la sustinerea fortelor Pro Europene fie parlamentare sau extra-parlamentare. Acum vedem cum vor juca Nastase si Maia mingea aruncata in terenul lor de catre PD-isti.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md