07:41:34 13.11.2018
 
Stiri

Sistemul MTender a adus economii de peste CINCI MILIOANE de lei: „Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată și pentru semnarea contractelor”

Economie 14.09.2018 15:48 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
Sistemul MTender a adus economii de peste CINCI MILIOANE de lei: „Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată și pentru semnarea contractelor”

Platforma electronică de achiziții publice Mtender și-a demonstrat eficiența, mai ales că, din momentul lansării, ianuarie 2017, au fost obținute economii de peste cinci milioane de lei la achiziții de valoare mică, afirmă secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Iurie Cicibaba.

Oficialul arată într-o postare pe Facebook că, în același timp, a fost simplificată activitatea a peste 450 de autorități publice centrale și locale, care acum înregistrează contracte în trezoreriile regionale fără a pierde timp pe drumuri sau a sta în rând la ghișee.

Astfel, potrivit lui Cicibala, fiecare al treilea contract de achiziții publice înregistrat la Trezoreria Ministerului Finanțelor după 1 iunie este în format electronic. „Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată nu doar pentru semnarea rapoartelor fiscale, dar și pentru semnarea contractelor”, menționează secretarul de stat.MTender este un sistem electronic al achiziţiilor publice care permite creşterea transparenţei, viteza şi concurenţa achiziţiilor, contribuind la excluderea definitivă a utilizării hârtiei din acest proces, în mod special la depunerea ofertei. Acest sistem electronic reprezintă doar un element al reformei ample anunţate pe domeniul achiziţiilor publice de către autorități. De la 1 octombrie 2018, folosirea acestei platforme va deveni obligatorie pentru achiziții publice.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md