02:35:11 21.04.2024
Stiri

Scurgeri de informații dintr-o companie de telecomunicații: Administratorul a avertizat clienții vizați într-un dosar de escrocherie că procurorii îi caută

Actualitate 16.03.2023 10:10 Vizualizări1912 Autor: Ziarul National
Scurgeri de informații dintr-o companie de telecomunicații: Administratorul a avertizat clienții vizați într-un dosar de escrocherie că procurorii îi caută


Administratorul unei companie din telecomunicații cu sediul în Chișinău a fost amendat cu 25 000 de lei de către instanța de judecată, după ce a divulgat datele din ordonanța unui procuror de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorii au demonstrat în instanță că inculpatul cu vârsta de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sunt vizați într-un dosar de escrocherie cu prejudicii de două milioane de lei. Deși oamenii legii l-au avertizat că legea-i interzice să facă cunoscute date despre investigație altor persoane, acesta totuși i le-a comunicat unei persoane terțe.

„Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul PCCOCS, care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate. Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rândul său le-a dat în folosință clienților săi. Clienții, însă, le-au folosit pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane de lei. Prin urmare, divulgarea datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate”, arată PCCOCS într-un comunicat de presă.

Bărbatul și-a recunoscut vina și, prin urmare, instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă prevăzută de Codul penal comparativ cu cea maximă - 32 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md