08:02:06 15.10.2019
 
Stiri

Scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu: „Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează?”

Politică 31.07.2019 16:00 Vizualizări6235 Autor: Ziarul National
Scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu: „Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează?”

„Ce aveți, doamnă Maia Sandu, cu Unirea, ce aveți, doamnă Maia Sandu, cu România?”, o întreabă fostul deputat și ministru Valeriu Munteanu pe premier, după ce Maia Sandu a declarat pentru presa rusă că „pe problema Unirii celor două state mulți politicieni speculează, iar asta divizează societatea”.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului, Valeriu Munteanu o acuză pe Maia Sandu că pedalează pe aceeași idee ca ultimii lideri politici de la Chișinău, cum ar fi Vladimir Voronin, Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

„Doamnă Maia Sandu, într-o democrație știți bine că temele divizează, atunci de ce vorbiți doar despre Unire? Candidatura Dvs. la președinție a divizat — jumătate v-au votat pe Dvs., iar jumătate pe Igor Dodon. Relația cu Uniunea Europeană ne divizează — jumătate doresc în UE, jumătate nu doresc acest lucru. Relația cu Federația Rusă ne divizează, federalizarea ne divizează. Apropo, vizita dumneavoastră în Federația Rusă ne divizează, de ce mergeți atunci la Moscova ca să ne divizați?”, întreabă Munteanu.

Acesta crede că ultimele declarații ale Maiei Sandu sunt „un semn foarte clar” de eșuare în relația cu cetățenii, „capitulând în fața lui Dodon”, dar și eșuare „în relația cu România”.

Vedeți mai jos scrisoarea deschisă către Maia Sandu, adresată de Valeriu Munteanu:

Voronin–Filat–Plahotniuc–Sandu

După ce, doamnă Maia Sandu, ratați pe zi ce trece dezoligarhizarea, dați semne evidente că vreți să ratați și relația cu România.

În cadrul unui interviu pentru agenția rusă TASS, ați declarat că „pe problema Unirii celor două state mulți politicieni speculează, iar asta divizează societatea”.

De fapt, doamnă Maia Sandu, spuneți același lucru pe care l-au susținut la vremea lor și Vladimir Voronin, Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc — să nu vorbim despre Unire, să tăcem despre Unire, pentru că asta înseamnă de fapt „anularea geopoliticii” — nu România, nu oricărei discuții despre relația cu România.

Doamnă Maia Sandu, într-o democrație, știți bine că temele divizează, atunci de ce vorbiți doar despre Unire? Candidatura Dvs. la președinție a divizat — jumătate v-au votat pe Dvs., iar jumătate pe Igor Dodon. Relația cu Uniunea Europeană ne divizează — jumătate doresc în UE, jumătate nu doresc acest lucru. Relația cu Federația Rusă ne divizează, federalizarea ne divizează. Apropo, vizita dumneavoastră în Federația Rusă ne divizează, de ce mergeți atunci la Moscova ca să ne divizați?

De ce vă interesează doar problema Unirii și nu vă interesează să puneți în discuție și alte chestiuni care ne divizează? Ce aveți doamnă Maia Sandu cu Unirea, ce aveți doamnă Maia Sandu cu România?

Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează? De fapt, doamnă Maia Sandu, sunteți ca Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc — România trebuie să se comporte în relația cu Republica Moldova ca și cum Republica Moldova ar fi parte a României, dar în același timp Republica Moldova să rămână suverană, independentă și tare mândră, altminteri spus România trebuie să facă „ce trebuie”, iar Republica Moldova poate face „ce vrea”.

Doamnă Sandu, întrebați-i, vă rog, pe prietenii noștri germani, câți bani a dat RFG pentru RDG înainte de reunificarea de la 3 octombrie 1990 și veți avea răspunsul — niciun ban, niciun sprijin, niciun ajutor. Toți banii din RFG au venit către RDG după reunificare, nu înainte, dar dumneavoastră vreți astăzi ca România să dea totul, iar Chișinăul să nu facă nimic, ba mai mult, Chișinăul să nu vorbească despre geopolitică, dar asta pe banii și cu sprijinul României.

Este, de fapt, un semn foarte clar, pentru că așa cum eșuați în relația cu cetățenii, capitulând în fața lui Dodon, așa veți eșua și în relația cu România.

Lucrurile din punctul de vedere al Uniunii Salvați Basarabia devin tot mai evidente. Ceasul a început să ticăie, îl auziți, doamnă Maia Sandu?

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Tarnacop 31.07.2019 16:29

Valeriu ! Nu trisa si nu fa bulbuci ! Unde s-a dus in primul rand si cu cine a convenit sa conlucreze M.Sandu ? D-sa vorbeste de "unionisti" gen kasamalista Pavlicenko, consilierul lui Voronin - Mocanu, fostii tai colegi- Ghimpu,Salaru.... Vrei sa fii ca ei ?

Ciobanu 31.07.2019 18:06

Unii de la Blocul ACUM parcă au fost îmbrobodiți pe ochi.I-am prevenit.

vasile 01.08.2019 00:37

Saraca Moldova... Are de tras cu obrazul pentru totiprostii! Ii alegem ca patrioti,devin ca curve. Ce tupeu...

Dan Cartenie 01.08.2019 00:39

Ma(ma)ia Sandu nu știe decât să gafeze. Vorbește gura fără ea. Ei, fata a ajuns mare ministreasă, e cineva. Însă un prim-ministru nu trebuie să fie doar incoruptibil, ci și inteligent...

Titirez 01.08.2019 13:05

Domnu TÂRNĂCOP , SPUNE CINSTIT SI DESCHIS . EȘTI UNIONIST SAU NU EȘTI ? Restul este datu cu târnăcopul ! IN CINE DAI DE FAPT , MĂTĂLUȚĂ ???

Scaraoțchi 01.08.2019 13:26

Când DIAVOLUL este încolit din toate părțile ia chip de ÎNGER ! PRIVITI CU ATENTIE LA IMAGINILE DOAMNEI PRIM MINISTRU. Nu este EA întruchiparea celui mai CANDID ÎNGER ? Nu este ea expresia celei mai nevinovate bune intenții ? Asa ceva pune pe însuși DUMNEZEU în incurcătură . In consecință a lăsat-o să-și ducă zâmbetul candid până la capăt !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

07.10.2019 09:23 Nicolae Negru Într-o căsătorie de interes, Dodon și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md