23:14:57 14.08.2018
 
Stiri

SCHEMĂ // Obiectiv strategic, de prevenire a inundației unui oraș din R. Moldova, vânat de câțiva indivizi. În tiimp ce primăria investea milioane, aceștia îl privatizau

Anticorupție 03.07.2017 13:20 Vizualizări1900 Autor: Ziarul National
SCHEMĂ // Obiectiv strategic, de prevenire a inundației unui oraș din R. Moldova, vânat de câțiva indivizi. În tiimp ce primăria investea milioane, aceștia îl privatizau

Construcția hidrotehnică din orașul Taraclia, numită „Сталинский Пруд”, a încăput ilegal pe mâna unui grup format din patru persoane cu vârste între 39 și 52 de ani.

În schema care a fost pusă la cale încă acum opt ani a fost implicată și o bancă.

Potrivit procurorilor, deși cunoșteau faptul că magistrații de la Curtea Supremă de Justiţie examinează cauza civilă privind stabilirea proprietarului asupra construcţiei date, suspecții au primit un credit în mărime de 200 000 de lei, gajând la bancă anume construcţia disputată în instanță.

Ulterior, având drept scop obţinerea dreptului asupra imobilului dat, suspecții nu au achitat creditul, dar unul dintre ei a procurat de la bancă imobilul, după care a întocmit o procură cu drept de comercializare a terenului.

Polițiștii au mai stabilit că, în perioada anilor 2008 – 2011, primăria oraşului Taraclia a efectuat lucrări de reconstrucție și întărire a construcției hidrotehnice, investind peste 3 500 000 lei, bani alocați din bugetul de stat.

Construcția hidrotehnică „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia este utilizată în scopul prevenirii situațiilor excepționale și anume inundarea orașului Taraclia.

Oamenii legii anunță că au pornit o cauză penală în acest caz pentru escrocherie, iar doi membri ai acestei grupări au fost arestaţi preventiv pentru 20 zile, unuia i-a fost aplicat arest la domiciliu şi unuia obligaţiunea de nepărăsire a localităţii.

Dacă vina lor va fi dovedită, aceștea riscă închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md