06:44:57 06.12.2021
Stiri

Săptămână NEAGRĂ pentru judecători. Opt magistrați, SANCȚIONAȚI disciplinar

Anticorupție 06.03.2015 11:36 Vizualizări4705 Autor: Mariana Rață
Săptămână NEAGRĂ pentru judecători. Opt magistrați, SANCȚIONAȚI disciplinar


Opt judecători din mai multe instanțe din republică au fost sancționați disciplinar săptămâna aceasta de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Membrii CSM au decis că judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) Iurie Diaconu, Liliana Catan și Ion Guzun, judecătorul Curții de Apel Chișinău Boris Bârcă, judecătorul Judecătoriei Buiucani Serghei Lazari, judecătorul de la Judecătoria Botanica Vitalie Stratan și judecătorii Judecătoriei Orhei, Ecaterina Buzu și Sergiu Procopciuc, să fie sancționați disciplinar plin aplicarea unui avertisment.

Precizăm că, în cazul judecătorului de la Curtea de Apel și al celor trei judecători de la CSJ, Colegiul disciplinar, care a examinat anterior încălcările comise de aceștia, a decis să claseze procedurile disciplinare fără a-i sancționa pe magistrați, iar CSM a schimbat hotărârea sancționându-i.

Tot săptămâna aceasta, CSM și-a dat acordul pentru cercetarea penală a fostului judecător Serghei Namașco, a remis Procuraturii Generale materialele cu privire la acțiunile unui alt fost judecător la Judecătoria Comercială de Circumscripție, Liliana Andriaș, și a propus președintelui republicii eliberarea din funcție a judecătorei Judecătoriei Centru, Lilia Vasilevici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


seo 06.03.2015 16:51

Nu, prea neagră. Aceștea sunt niște mieluți care au nimerit si ei, asa din întâmplare. Trebuie doar cumva să arate să se luptă cu corupția în justiție. Am dori să vedem pe cei ”grei”, de la Curtea Supremă de Justiție, de ex., care au legături cu mafioți. Nu, ei nu vor fi atinși, veți vedea...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md