05:07:19 08.04.2020
 
Stiri

S-a găsit un FINANȚATOR pentru referendumul din Găgăuzia. Locuiește în Rusia

Politică 21.01.2014 11:33 Vizualizări2516 Autor: Stela Mihailovici
S-a găsit un FINANȚATOR pentru referendumul din Găgăuzia. Locuiește în Rusia


Autoritățile Găgăuziei au găsit un finanțator care este gata să ofere un milion de lei pentru organizarea referendumulului din 2 februarie.

Bașcanul Mihail Formuzal și președintele Adunării Populare de la Comrat Dmitri Constantinov au primit scrisori din partea unui om de afaceri, originar din R. Moldova, care locuiește în prezent în Federația Rusă care promite să susțină financiar plebiscitul.

„Sunt convins că cetățenii Găgăuziei pot aduna banii necesari pentru referendum, dar eu susțin ideea acestui plebiscit și sunt gata să acopăr toate cheltuielile pentru organizarea lui. Rog să fie încetată campania publică de colectare a resurselor financiare și să-mi fie prezentată informația despre cheltuielile necesare, care ar permite desfășurarea cu succes a referendumului…Vocea regiunilor moldovenești trebuie să fie auzită la Chișinău și în Uniunea Europeană. În Federația Rusă lucrează circa 700 de mii de concetățeni. Nu de viață bună am părăsit meleagurile natale, lăsând rudele și mormintele strămoșilor. Ar fi cinstit ca și vocile noastre să fie auzite de conducerea R. Moldova”, scrie businessmanul Iurii Iacubov în scrisoarea adresată celor doi oficiali din Găgăuzia, citată de gagauzia.md.

Amintim că bașcanul Mihail Formuzal a făcut un apel public către cetățeni prin care i-a îndemnat să doneze bani pentru organizarea referendumului din 2 februarie. Inițiativa a venit după ce au fost blocate conturile autorităților din autonomie care urmau să aloce 940 de mii de lei pentru organizarea plebiscitului.

Spicherul Igor Corman a afirmat, ieri, că autoritățile din Găgăuzia nu au niciun motiv să se precipite, întrucât independența R. Moldova nu este în pericol, așa cum pretind găgăuzii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md