05:17:13 30.05.2023
Stiri

Rusia NU a „oprit” vărsările de sânge din Transnistria, ci le-a „organizat”: Replica fostului ministru al Apărării din anul 1992 la declarațiile „stupide” ale ministrului Ciocoi

Politică 07.02.2020 10:04 Vizualizări32971 Autor: Ziarul National
Rusia NU a „oprit” vărsările de sânge din Transnistria, ci le-a „organizat”: Replica fostului ministru al Apărării din anul 1992 la declarațiile „stupide” ale ministrului Ciocoi


Armata Federației Ruse dislocată în regiunea transnistreană nu a intervenit în anul 1992 pentru „a opri vărsările de sânge”, așa cum afirmă ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ci a organizat războiul împotriva R. Moldova.

Replica la declarațiile ministrului, făcute pe 6 februarie și catalogate în spațiul public ca fiind „halucinante”, vine de la fostul ministru al Apărării al R. Moldova din anul 1992, generalul Ion Costaș, care a ocupat și funcția de ministru al Afacerilor Interne în anii 1990 - 1992.

Generalul, implicat în acele evenimente, spune tranșant că Rusia nu a „oprit” vărsările de sânge, ci le-a „organizat”.

„Războiul din1990-1992 a fost organizat de serviciile speciale ale Rusiei, КГБ, ГРУ, cu implicarea directă a Armatei a 14-a rusă, la ordinul Moscovei”, afirmă Ion Costaș, care îl acuză pe actualul ministru de Externe de „dezinformare”.

CITIȚI și LA PAȘTELE CAILOR // Ministrul de Externe de la Chișinău, vorbind despre integrarea europeană a R. Moldova: „Elveția își propune acest lucru?”

„Este o declarație stupidă, parșivă, antinațională și umilitoare pentru poporul acestei țări, pentru cei căzuți pe câmpul de luptă, apărând integritatea teritorială, onoarea și demnitatea basarabenilor al cărui ministru sunteți Dvs. Războiul din1990-1992 a fost organizat de serviciile speciale ale Rusiei, КГБ, ГРУ, cu implicarea directă a Armatei a 14-a rusă, la ordinul Moscovei. Imperiul rus a avut, are în prezent și dorește să mențină pe teritoriul R. Moldova armata de ocupație care mereu susține separatismul în R. Moldova și efectiv contribuie la dezbinarea, învrăjbirea cetățenilor R. Moldova. E trist și umilitor să auzi din gura unui înalt „demnitar” de stat aceste afirmații primitive în problema care sângerează și astăzi la patrioți, la toți oamenii de buna credință”, comentează generalul Ion Costaș.

Amintim că ieri, într-o conferință de presă, ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a șocat opinia publică, afirmând că războiul din 1992 de pe Nistru a fost declanșat de forțe separatiste din regiunea transnistreană, iar armata rusă a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md