Rețeta Tamarei Șchiopu // Vinete umplute


Astăzi vă propun o rețetă foarte simplă și de sezon, pe care am pregăti-o în weekend, și vă asigur că este absolut delicioasă.
Ingrediente pentru două persoane
Vânăta se taie în lung și se aranjează într-un vas de copt, de mărime potrivită, cu partea tăiată în sus. Pentru 4-6 persoane, numărul de vinete se va dubla, iar tava va fi mai mare.
Cu o furculiță se străpunge miezul crud, apoi se toarnă ulei de calitate bună, ca să se îmbibe. Se presară cu un pic de sare și piper negru.
Peste vinetele condimentate se pune ceapa tocată și usturoiul, se toarnă încă un pic de ulei, apoi se pun în cuptorul fierbinte pentru 30-35 de minute.
Când miezul vinetelor s-a înmuiat, se fac tăieturi atente în miez, apoi totul se amestecă în vinete – ceapa și usturoiul deasupra.
Se toarnă deasupra roșiile tocate, se presară cu oregano sau alte mirodenii preferate, un pic de ulei și se acoperă cu folie de bucătărie.
Vinetele umplute se pun la cuptor încă pentru 15-20 de minute, apoi se servesc fierbinți sau reci, cu cașcaval ras pe deasupra (opțional).













































































