17:40:20 12.09.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort cu morcov

Social 09.04.2016 16:30 Vizualizări2030
 Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort cu morcov

Străduiţi-vă să alegeţi morcovi din cei mai dulci pentru această reţetă.

Ingrediente

  • 300 de grame de faină
  • două linguriţe de sodă de mâncare
  • un pic de sare
  • două linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 100 de grame de stafide
  • 100 de grame de margarină vegetală
  • trei morcovi mari daţi prin răzătoarea măruntă
  • 160 ml de suc de mere
  • zahăr pudră pentru ornare
  • Mod de preparare

      1.Încălzim cuptorul până la temperatura de 180 de grade Celsius.

      2.Într-o strachină adâncă amestecăm toate ingredientele, în afară de morcovi şi suc, până ce obţinem o masă fărâmicioasă.

      3.Adăugăm morcovul ras şi sucul de mere şi amestecăm bine totul cu o lingură de lemn.

      4.Ungem o tavă ovală pentru copt (20-22 cm) cu grăsime vegetală, după care turnăm aluatul.

      5.Coacem tortul în cuptorul fierbinte timp de o oră. Vom controla cu o scobitoare ca aluatul din mijloc să fie bine copt. Dacă vârful scobitoarei iese uscat după o împungere, înseamnă că tortul e gata.

      6.Lăsăm să se răcească, iar după asta aranjăm tortul pe un vas de servit şi îl presurăm cu zahăr pudră pe deasupra.

      7.Servim tortul la ceai sau la cafea.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte