07:27:30 01.05.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac

Social 06.02.2016 16:44 Vizualizări1764
Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac

Acest sos este crud și de post și se potrivește perfect în perioada anului când simțim un deficit de energie, datorită aportului său de vitamine și nutrienți.

Aveți nevoie de un blender de bucătărie.

Ingrediente pentru un bol de 300 ml de sos

  • 70 de grame de spanac proaspăt sau congelat
  • 40 de grame de semințe de dovleac, decojite
  • 60 ml de ulei
  • sucul stors din jumătate de lămâie
  • un cățel de usturoi
  • piper negru măcinat, după gust
  • Metoda de preparare

    Într-un blender puneți semințele de dovleac, spanacul, usturoiul, uleiul, sucul de lămâie și piperul negru. Prelucrați amestecul până obțineți un sos uniform. Condimentați după gust și păstrați sosul în frigider.

    Serviți sosul pesto pe pâine neagră sau în supe-cremă.

    Curățați sfecla coaptă, tăiați-o în cuburi și puneți-o în blender, împreună cu bulionul și chimenul măcinat. Amestecați în blender până la obținerea unei creme omogene. Adăugați bulion ca să obțineți consistența dorită.

    Puneți supa în castron și încălziți-o până la punctul de fierbere.

    Serviți supa cu sosul pesto și cu pâine de casă.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte