Rețeta Tamarei Șchiopu // Sos pesto din spanac


Acest sos este crud și de post și se potrivește perfect în perioada anului când simțim un deficit de energie, datorită aportului său de vitamine și nutrienți.
Aveți nevoie de un blender de bucătărie.
Ingrediente pentru un bol de 300 ml de sos
Metoda de preparare
Într-un blender puneți semințele de dovleac, spanacul, usturoiul, uleiul, sucul de lămâie și piperul negru. Prelucrați amestecul până obțineți un sos uniform. Condimentați după gust și păstrați sosul în frigider.
Serviți sosul pesto pe pâine neagră sau în supe-cremă.
Curățați sfecla coaptă, tăiați-o în cuburi și puneți-o în blender, împreună cu bulionul și chimenul măcinat. Amestecați în blender până la obținerea unei creme omogene. Adăugați bulion ca să obțineți consistența dorită.
Puneți supa în castron și încălziți-o până la punctul de fierbere.
Serviți supa cu sosul pesto și cu pâine de casă.













































































